24h Nürburgring: Mercedes SLS AMG GT3 onverslaanbaar in regen

Tijdens de 24-uur race op de Nürburgring, die uiteindelijk maar 15 uur bleek te zijn, deed Mercedes goede zaken. Eerst lieten ze de nodige sterren, waaronder een zekere Michael Schumacher wat AMG-modellen showen, daarna bleek dat de SLS AMG GT3 in de regen niet te verslaan is.

24h-Nurburgring-Nordschleife-2103-Mercedes-SLS-AMG-GT3-09

Zowel de eerder op kop liggende Aston Martin als de Manthey Porsches konden in de zondvloedachtige regenperiodes op de Nordschleife hun banden onvoldoende op temperatuur krijgen om een rol van betekenis voor de eindoverwinning te kunnen spelen. Ook de Audi R8 bleek niet in staat om mee te strijden voor de eerste plaats. BMW wist de schade beperkt te houden en werd met de Z4 GT3 best of the rest.

24h-Nurburgring-Nordschleife-2103-Mercedes-SLS-AMG-GT3-04

De overwinning van Mercedes had overigens een Nederlands tintje. De winnende SLS AMG GT3 werd (onder andere) bestuurd door Jeroen Bleekemolen die een mooie overwinning op z'n CV bij kan schrijven. Bij de prijsuitreiking was 'ie niet aanwezig, iets met vrouw, zwanger, geboorte en tweelingen ofzoiets... Gelukkig hebben we de foto's nog.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: