AC Schnitzer BMW M6 Gran Coupé zet record neer op Nardo

Afgelopen week was een mooie week voor de Duitse BMW-tuner AC Schnitzer, want de door hen onder handen genomen M6 Gran-Coupé claimde het record voor de snelste BMW op het Italiaanse circuit van Nardò.

BMW M6 Gran Coupe Nardo AC Scnitzer record zwart snelste 2013 05

Tijdens het door AutoBild en Continental georganiseerde ‘sportscars’-event wist de ACS M6 namelijk een topsnelheid van 328,9 km/h op de dertien kilometer lange oval neer te zetten. Een record voor alle straatlegale BMW's die ooit op Nardo gereden hebben.

Onder de kap van deze M6 ligt overigens een ietsje aangepaste V8 voorzien van 620Pk en 790Nm koppel, die volgens AC Schnitzer in eerste instantie goed zou moeten zijn voor 305 km/h. Op Nardo ging het dus nog wat sneller, misschien wel door een kleine buitenspiegel aan de linkerkant en het ontbreken er van aan de rechterkant. Dat zijn overigens de enige aanpassingen ten opzichte van de versie die uit de showroom komt.

Niets staat je dus in de weg om te kijken of je die 328,9 km/h ook op de A2 kunt halen.

BMW M6 Gran Coupe Nardo AC Scnitzer record zwart snelste 2013 04 BMW M6 Gran Coupe Nardo AC Scnitzer record zwart snelste 2013 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: