All I want for Christmas: Lamborghini Aventador S facelift

Lamborghini voorziet de Aventador van een facelift en maakt ‘m daarmee meteen mijn cadeau voor onder de kerstboom.

Voortaan gaat de Aventador niet meer als LP700-4 door het leven, maar gewoon als Aventador S. Belangrijkste wapenfeit is nog steeds de dikke twaalfcilinder die er voortaan 740pk en 690nm aan koppel uitperst.

De vorige moest het nog doen met 700pk in de ‘standaard’ Aventador, maar de verjaardagseditie (720pk) en de SuperVeloce (750pk) hadden al wat meer te bieden onder de kap.

Nu komt de standaarduitvoering met z’n 740pk lekker dicht in de buurt van de SV, dus het wordt smullen bij wat de SuperVeloce straks te bieden heeft. Niet dat dat overigens nog wat aan de prestaties doet.

Zo zit deze Aventador S al in 2,9 seconden op de 100 km/h, terwijl in 8,9 seconden de 200 al op de klok staat. De 300 km/h wordt na exact 24 en een halve seconde bereikt en de topsnelheid is begrensd op 350 km/h, net als bij zijn voorganger trouwens al het geval was.

Het design is meer een evolutie en volgens Lamborghini is met name de vorm van de achterste wielkasten aangepast, zodat ze nu meer lijken op die van de inmiddels legendarische Countach. Verder is aan de voorkant voortaan een langere splitter te vinden die voor extra downforce moet zorgen.

lamborghini_aventador_s_facelift_geel_v12_2017-07

Dat resulteert, mede dankzij de standaard aanwezige vierwielaandrijving en vierwielbesturing, in een nog beter weggedrag voor de 1.575 kilogram wegende bolide die nog steeds voorzien is van een monocoque van carbon.

Daarbij is er keuze uit verschillende rijmodi. De normale ‘Strada’ mode is geoptimaliseerd voor straatgebruik. De dempers staan zo comfortabel mogelijk afgesteld en zestig procent van de kracht gaat naar de achterwielen. De resterende veertig gaat uieraard naar de voorwielen.

In het geval van de sportmode gaat er tot negentig procent variabel van de aandrijfkrachten naar de achterwielen, een setting die volgens de Italianen perfect is voor bijvoorbeeld de Stelviopas.

lamborghini_aventador_s_facelift_geel_v12_2017-08

Extra hardcore ga je met de ‘Corsa’ mode die voor nog stuggere dempers, een nog directere besturing en een nog snellere gaspespons zorg draagt. Deze mode zou ideaal zijn voor op het circuit, aldus Lamborghini.

Met de oudejaarsloterij in het achterhoofd hebben we ook maar meteen een prijs voor je. Exclusief btw en bpm moet de Aventador S 281.555,- euro kosten. Een snelle rekensom leert dan dat je zo’n 471.000 euro naar de dealer mee moet nemen en dat is dan weer een leuke middenklasser duurder dan de vorige generatie moest kosten.

Het is maar dat je ’t weet, dan kun je in ieder geval nog even sparen! Binnenkort hebben we overigens ook nog de foto's van de binnenkant voor je.

lamborghini_aventador_s_facelift_geel_v12_2017-12 lamborghini_aventador_s_facelift_geel_v12_2017-14 lamborghini_aventador_s_facelift_geel_v12_2017-05 lamborghini_aventador_s_facelift_geel_v12_2017-03 lamborghini_aventador_s_facelift_geel_v12_2017-09 lamborghini_aventador_s_facelift_geel_v12_2017-04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: