App update: Flitsmeister

Eén van de bekendste applicaties voor mensen die allergisch zijn voor flitsers, files en boetes heeft deze week een flinke update gekregen. Zo is er een nachtmode, een vernieuwde set geluiden en is het mogelijk om per type controle het geluid in te stellen.

De meest in het oog springende vernieuwing is echter de meedraaiende kaart waarop files, controles en flitspalen worden aangegeven. Tevens wordt je eigen snelheid getoond. Een kleine opmerking moet echter wel gemaakt worden: deze functionaliteit is nog bèta en kan dus nog niet helemaal goed werken.

Daarnaast is het mogelijk om een flitser snel via Sociale Media te delen en is er een detailscherm waarin je kunt zien hoeveel medeweggebruikers deze ook gezien hebben. Mocht je op de snelweg rijden dan krijg je met ingang van deze versie géén meldingen meer van flitspalen op lokale wegen.

Wanneer je onverhoopt in een file terecht komt dan wordt meteen een melding over de lengte, locatie en oorzaak getoond (voor zover bekend). Ook wordt weergegeven hoelang je nog in de file blijft staan. Tenslotte is de weergave van trajectcontroles aangepast: je kunt nu perfect zien waar je je tussen de controle bevindt.

De vernieuwde Flitsmeister is verkrijgbaar in de Apple Appstore, de versie voor Android beschikt nog niet over alle nieuwe features maar daar wordt hard aan gewerkt.