Audi onthult officieel nieuwe A3 Cabriolet

Op de valreep voor de IAA presenteert Audi de nieuwe A3 Cabriolet en wat meteen opvalt is uiteraard de nieuwe achterkant.

Waar de vorige versie nog de kont met korte overhang van de Golf Cabriolet had, heeft Audi er nu voor gekozen om de auto 20 centimeter langer te maken en die bijna volledig aan de achterkant ten goede te laten komen. Resultaat is dat deze A3 Cabriolet er een stuk eleganter uitziet dan voorheen en er zelfs gewoon als mini A5 Cabriolet ziet.

Audi A3 Cabriolet blauw 2014 05

De totale lengte komt nu uit op 4 meter 42 en de breedte is met twee centimeter toegenomen. Voor een nog sportiever voorkomen is de totale hoogte iets lager dan bij z’n voorganger; de bovenkant van de daklijn ligt nu maximaal 1,41 meter boven de weg. Tenslotte is de bagageruimte gegroeid tot een inhoud van 287 liter en dat is 60 liter meer dan bij de vorige generatie.

Ondanks de groei moest de A3 Cabriolet op dieet en dankzij het gebruik van aluminium en een magnesium dakmechanisme weegt ‘ie nu 1.365 kilo, 50 kilogram minder dan de voorganger.

Audi A3 Cabriolet blauw 2014 04

Over het dak gesproken, dat is standaard elektronisch te bedienen tot een snelheid van 50 km/h. Op de Ambiente-versie komt daar nog een winddeflector bij, nekverwarming kan optioneel bersteld worden. De kap is leverbaar in een drietal kleuren namelijk zwart, bruin of grijs.

Tijdens de marktintroductie begin 2014 kan er gekozen worden uit twee benzineversies en één diesel. Topper is de 1.8 liter TFSI met 180Pk, standaard voorzien van een zeventraps S-tronic-automaat en de 1,4 liter TFSI met 140Pk en Cylinder On Demand (COD) cilinderuitschakeling. Volgens Audi komt het vebruik van deze laatste versie uit op slechts 5,0 l/100 km, met een bijbehorende CO2-uitstoot van 114 g/km. Eén op twintig dus.

Dieselen kan met de bekende 150Pk sterke 2,0 liter TDI, later gevolgd door de 1.6 TDI met 110Pk. Goed nieuws voor de sportievelingen, de S3 Cabriolet voorzien van 300Pk en 380Nm koppel komt ook. Via de S-tronic-transmissie met in dit geval zes verzetten zit de sprint naar de 100 km/h er in de snelste A3 Cabrio in 5,4 seconden op.

Audi A3 Cabriolet blauw 2014 02

De nieuwe A3 Cabriolet wordt zoals bij Audi gewoon leverbaar als Attraction, Ambition en Ambiente. Het vermelden waard is verder nog het 4G Audi Connect Systeem waarbij de bestuurder navigatiebeelden van Google Earth en Street View of Twitter en Facecbook berichten kan ontvangen. Voor de passagiers is connectie ook gegarandeerd dankzij een ingebouwde WLAN-hotspot.

Begin 2014 staat de nieuwe A3 Cabriolet in de showroom. Prijzen zijn nog niet bekend.

Audi A3 Cabriolet blauw 2014 01

Respect Copyright!
%d bloggers like this: