Audi presenteert TT Sportback Concept

Op de autotentoonstelling van Parijs presenteert Audi de TT Sportback Concept, een vijfdeurs versie van de TT met een viertal zitplaatsen.

Deze Concept combineert de dynamische stijl van de TT met elegante lijnen van modellen als de A5 en A7 Sportback aldus Audi en wordt te zijner tijd misschien wel als derde model aan het TT-gamma toegevoegd.

Audi TT Sportback concept

De vijfdeurs Audi TT Sportback Concept is met een lengte van 4,47 meter precies 29 cm langer dan de TT. De breedte bedraagt 1,89 m (+6 cm). De hoogte daarentegen is vergeleken met de TT met 3 cm afgenomen: 1,38 m. De vijfdeurs TT heeft een wielbasis van 2,63 (+ 12 cm).

Mede door de lange, lage daklijn krijgt het TT-design een nieuwe dimensie. Die wordt nog eens versterkt door accenten als de bredere en lagere singleframe grille, grote luchtinlaten en korte carrosserie-overhangen.

Audi TT Sportback concept

De koplampen van het studiemodel maken gebruik van LED-technologie. Voor het grootlicht worden laser-spots ingezet. Deze worden bij snelheden boven 60 km/h geactiveerd. Ze kunnen de weg over een lengte van enkele honderden meters verlichten.

De breedte wordt geaccentueerd door een overwegende horizontale lijnvoering, dit komt zelfs terug in de ellipsvormige uitlaatpijpen, die zijn geïntegreerd in de diffuser. Ook is er inspiratie uit de autosport: de achterlichtunits met hun verticale spijlen lijken op die van de Audi R18 langeafstandsracer. Ook de 21”-inch lichtmetalen velgen doen de TT Sportback Concept stoer overkomen.

Audi TT Sportback concept

Doordat deurstijlen ontbreken, ervaren de passagiers van de TT Sportback Concept al bij de instap een ruimtelijk gevoel. In het interieur is ruimte voor vier personen, elke inzittende heeft de beschikking over een eigen sportstoel met geïntegreerde hoofdsteun. De rugleuningen van de achterstoelen zijn neerklapbaar met het oog op extra bagageruimte.

Net als de nieuwe TT is de TT Sportback Concept uitgevoerd met de Audi virtual cockpit, het volledig elektronische instrumentenpaneel met 12,3”-inch display dat in de plaats komt van traditionele ‘klokken’.

Audi TT Sportback concept

De bestuurder kiest zelf de weergave en de bediening gebeurt via het multifunctionele stuurwiel of via de bedieningsknoppen van de Multi Media Interface (MMI). De grote draai-/drukknop daarvan heeft een ingebouwde touchpad (MMI touch). Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk om in te zoomen op de navigatiekaarten op het display.

De TT Sportback Concept beschikt onder de kap over een TFSI met een inhoud van 2,0-liter en een  vermogen van 400Pk. Het koppel bedraagt 450Nm (tussen 2.400-6.000 tpm). Vanaf 1.900 tpm is altijd minimaal 300 Nm aan trekkracht beschikbaar.

Audi TT Sportback concept

De direct ingespoten turbomotor met variabele kleptiming is gekoppeld aan een zeventraps S-Tronic-transmissie met dubbele koppeling. Mede dankzij de grip die de Quattro permanente vierwielaandrijving biedt, sprint de Audi TT Sportback Concept in slechts 3,9 seconden naar de 100 km/h. Het gemiddelde verbruik blijft volgens de Duitsers beperkt tot 7,0 l/100 km (CO2: 162 g/km).

De Audi TT Sportback Concept heeft een onderstel met McPherson voorwielophanging en een multilink achteras. In het ESC is een speciale functie ingebouwd die het mogelijk maakt om de aandrijfkracht op een aangedreven as per wiel te variëren. Dit zorgt voor een zeer neutraal bochtgedrag en optimale stabiliteit en tractie.

Audi TT Sportback concept

Ook in de TT Sportback Concept past Audi zijn lichtgewicht bouwwijze toe. De basis wordt gevormd door het Audi Space Frame. Hierbij worden hoogwaardige staalsoorten en aluminium toegepast.

Deuren, motorkap en achterklep zijn volledig van aluminium. Deze slimme ‘hybride-bouwwijze’ zorgt voor een laag gewicht én een zeer laag zwaartepunt.

Audi TT Sportback concept

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: