Audi Q2 vanaf november leverbaar, gaat minimaal 28.990,- euro kosten

Audi heeft de prijzen bekend gemaakt van de Q2. Daarbij is er goed en uiteraard ook slecht nieuws. Het goede nieuws is dat de Q2 fors goedkoper is dan de Q3, want die is met een vanafprijs van 37.000,- euro zo'n 8 mille duurder.

Het slechte nieuws is dat de prijs van de Q2 nogal premium is. Grotere SUV's als de Seat Ateca (vanaf 25.900,- euro) en zelfs de Volkswagen Tiguan (vanaf 28.790,- euro) zijn goedkoper, beter uitgerust en vooral meer auto dan de net geen 29 mille kostende Q2.

De vanafprijs geldt overigens voor de Q2 met de 1,0 liter driecilinder met 115 pk. Dat model is er niet meteen bij de introductie, maar volgt wat later. Bij de verkoopstart kun je kiezen uit de 1,4 liter viercilinder benzinemotor met 150 pk en de 1,6 liter dieselmotor met 116 pk. De eerste is er vanaf 30.990,- euro en de tweede vanaf 33.190,- euro. Voor dat bedrag koop je ook een leuke Ateca om maar eens wat te noemen.

Zoals het een Audi betaamt, krijgt de Q2 de beschikking over tal van hightech features, waaronder Quattro vierwielaandrijving, een head-up display, de Audi virtual cockpit, een elektrisch bediende achterklep en online diensten. Ook is er een breed scala aan assistentiesystemen beschikbaar.

Audi pre sense front is bijvoorbeeld standaard. Dit systeem herkent gevaarlijke situaties en overstekende voetgangers. Aan de hand daarvan kan de auto een autonome remactie uitvoeren, indien nodig zelfs tot stilstand.

Audi Q2 Cuba rood geel Quattro SUV 11

Design en Sport uitvoeringen

Bij alle uitvoeringen zijn onder meer deze zaken inbegrepen: MMI Radio plus, een multifunctioneel met leer bekleed stuur, telefoonvoorbereiding, een bestuurdersinformatiesysteem, airconditioning en elektrisch verstelbare en verwarmde buitenspiegels. Kiezen voor de sport- of design-uitvoering is voor klanten de eerste stap om een Q2 verder op basis van persoonlijke voorkeur samen te stellen.

Inbegrepen bij de Audi Q2 sport zijn naast alle genoemde features ook de ‘blades’ (panelen C-stijl) in ijszilver, bumpers en spatbordranden in carrosseriekleur, rode decoratielijsten in het interieur, sportstoelen vóór en 17"-inch lichtmetalen velgen.

Bij de design-uitvoering zijn de ‘blades’, de bumpers en spatbordranden uitgevoerd in Manhattangrijs metallic en zijn de decoratielijsten binnenin wit. Ook hier zijn 17"-inch lichtmetalen velgen standaard.

Audi Q2 SUV TFSI TDI Quattro S-Line rood geel bruin 2017 31

Verder gepersonaliseerd

Zowel de Q2 sport als de Q2 design is er met het Pro Line-pakket. Voor een meerprijs van € 2.000,- wordt de standaarduitrusting uitgebreid met MMI navigatie, een middenarmsteun vóór, parkeerhulp achter, het bestuurdersinformatiesysteem met kleurendisplay en cruise control. De Audi Q2 design is er ook in Pro Line Plus-uitvoering.

Dan zijn tevens MMI navigatie Plus, Audi virtual cockpit, LED-koplampen, volautomatische airconditioning, licht- en regensensor en het Audi soundsystem inbegrepen. De Q2 sport is leverbaar in Pro Line S-uitvoering.

Naast alle Pro Line-items biedt dit model ook de sportiviteit van S-line en S-line exterieur en LED-koplampen. De meerprijs voor zowel de Pro Line Plus- (Q2 design) als de Pro Line S-uitvoering (Q2 sport) bedraagt € 5.300,-.

Audi Q2 SUV TFSI TDI Quattro S-Line rood geel bruin 2017 46

Begin november in Nederland

De Audi Q2 wordt begin november in Nederland verwacht. Geïnteresseerde kopers kunnen nu echter al bij de lokale Audi-dealer terecht voor een exclusieve preview.

In eerste instantie zijn de modellen met 1.4 TFSI CoD (110 kW/150 pk) met handgeschakelde versnellingsbak of zeventraps S tronic-transmissie met dubbele koppeling, en de 1.6 TDI (85 kW/116 pk) met handgeschakelde zesversnellingsbak beschikbaar. Deze uitvoeringen zijn binnenkort te bestellen voor vanafprijzen van respectievelijk € 30.990,- (handgeschakeld, prijs S tronic wordt later bekengemaakt) en € 33.190,-.

De Audi Q2 1.0 TFSI met de 85 kW/116 pk sterke driecilinder turbo benzinemotor en handgeschakelde zesbak is vanaf september bestelbaar. De basisprijs van dit model bedraagt € 28.990,-. Later volgen meer motor-/transmissiecombinaties en wordt het gamma uitgebreid met de 2.0 TDI. Deze motor komt in twee vermogensvarianten: 110 kW/150 pk en 140 kW/190 pk.

Totaal niet interessant dus. Voor een goed sturende, beter uitgeruste en grotere SUV neem je gewoon deze. Doen, niet verder over nadenken.

Audi Q2 SUV TFSI TDI Quattro S-Line rood geel bruin 2017 16 Audi Q2 Cuba rood geel Quattro SUV 08 Audi Q2 Cuba rood geel Quattro SUV 05

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: