Autoroute du Soleil: morgen 4 uur vertraging

 Vakantiegangers die van plan zijn om deze morgen met de auto over de belangrijke vakantieroute A7 Lyon - Orange te rijden, zijn tot zo’n vier uur langer onderweg dan op een normale zaterdag.

Dat blijkt uit recente gegevens van TomTom en de ANWB. Het is 2 Augustus in Frankrijk Zwarte Zaterdag, de drukste dag van het jaar op de weg. Voor miljoenen Fransen begint dit weekend namelijk de zomervakantie.

3 tot 4 uur extra reistijd

TomTom heeft berekend dat automobilisten vorig jaar op Zwarte Zaterdag alleen al op de A7 gemiddeld 3 tot 4 uur extra reistijd hadden vanwege extreme files. Het tijdverlies werd gemeten op het weggedeelte tussen Lyon en Orange, ook wel bekend als de Autoroute du Soleil.

Animatie

Reizigers die tussen 8 en 9 uur 's ochtends vanuit Nederland vertrokken, waren de meeste extra tijd kwijt.  Zelfs vakantiegangers die al om 03 uur ‘s 's nachts de deur achter zich dicht trokken kwamen niet filevrij voorbij Lyon. Pas bij vertrek na 16 uur werd het mogelijk om grotendeels filevrij naar de Franse zuidkust of Spanje te reizen. Op de animatie, hier rechts, is dat goed te zien.

800 km file

Ook elders in Frankrijk staan zaterdag lange files. Berucht zijn de rondwegen van Parijs en de A10 bij Bordeaux.  Het drukste moment op Zwarte Zaterdag zal rond het middaguur zijn. Er staat dan in heel Frankrijk ruim 800 kilometer file, zo is de verwachting.

Meer informatie vind je hier.

Leave a reply