Blue Angel | Vauxhall Insignia VXR Supersport

Opel’s kleine zusje in Engeland, Vauxhall, heeft deze week de Insignia VXR Supersport gepresenteerd. De Supersport vervangt in het Verenigd Koninkrijk de normale Insignia VXR, die we overigens aan deze kant van het Kanaal als Insignia OPC kennen.

De VXR Supersport wordt nog steeds aangedreven door de 2,8-liter V6 turbo met 321Pk zoals in het oude model, de topsnelheid is echter verhoogd naar 273km/h. De acceleratie van de vierwielaangedreven sedan verandert ook niet en blijft 5,6 seconden voor de stoplichtsprint.

Opel’s HiPerStrut en een adaptief veersysteem zijn uiteraard nog standaard, de overige wijzigingen zijn een nieuwe kilometerteller en remklauwen, nu met blauwe Brembo belettering.

Daarnaast heeft Vauxhall de prijs verlaagd waardoor de Insignia in één klap de snelste auto onder de 30.000 pond is. De enige concurrent die een beetje in de buurt komt is de BMW M135i, maar die is eigenlijk een klasse lager. Welke zou jij kiezen? Of de Supersport ook als Supersport OPC naar Nederland komt is nog niet bekend.