BMW Concept Active Tourer

Een BMW met voorwielaandrijving en een 3-cilinder motor, bestaat niet! Dat had je gedacht want op de Autosalon van Parijs stapt BMW af  van de 6-cilinders en achterwielaandrijving met de Concept Active Tourer.

De Concept Active Tourer is een voorbode van wat bij BMW komen gaat. En dat gaat beginnen met de 1-serie GT die op een nieuw voorwiel aangedreven platform komt te staan en met een nieuwe 3-cilinder motor van 1,5-liter aangedreven zal worden. Reken er overigens maar vast op dat deze motor verder in de 1- en 3-serie komt te liggen. Ook bij MINI ga je ‘m zeker weten terugzien.

Deze concept is echter nog een hybride waardoor het totale vermogen op 190Pk komt. Met een topsnelheid van over de 200 km/h en een acceleratie van 0-100 km/h in rond de acht seconden kun je vlot meekomen, zeker met voor een verbruik van 2,5 liter per 100 kilometer. Alleen elektrisch rijden kan ook, de reikwijdte bedraagt dan ongeveer 30 kilometer. De totale CO2 uitstoot komt volgens BMW uit op minder dan 60 gram.

Uiteraard is bij deze concept het multimedia gedeelte niet vergeten. Het dashboard bestaat uit een scherm met een diagonaal van ruim 10”-inch.  Daarnaast is in de middenconsole nog een scherm van 8”-inch gemonteerd net zoals een head-up display. Zelfs de transparantie van het panoramadak is instelbaar. Of al deze zaken in de productieversie komen valt nog te bezien.

In 2013 weten we meer…