Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse is snelste roadster ter wereld

De Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse heeft een wereldrecord voor open productiewagens neergezet. Op de testbaan van Ehra-Lessien behaalde de roadster een snelheid van 408,48 km/h.

De onafhankelijke Duitse keuringsinstantie TÜV heeft deze snelheid officieel bevestigd. De recordauto die werd gereden door de Chinese coureur Anthony Liu wordt getoond op de autotentoonstelling van Sjanghai (21-29 April). Daar debuteert ook de Bugatti 16.4 Grand Sport Vitesse in World Record Car Edition, die in een oplage van acht exemplaren wordt geproduceerd.

Bugatti Veyron Gran Sport Vitesse 5

Bij de introductie van de Vitesse ging Bugatti er echter van uit dat de topsnelheid voor open rijden bij 375 km/h zou liggen. Dat neemt niet weg dat ook hier de magische grens van 400 km/h altijd in het vizier is gebleven.

Liu daarover: “Al bij de trainingen haalden we snelheden boven de 400 km/h. Ik ben er trots op dat we deze ongelooflijke snelheid hebben weten te bereiken. Wat vooral opviel is dat de Veyron ook bij hoge snelheden zeer stabiel en comfortabel is. En met het dak open is de sound van de W16-motor optimaal te ervaren zonder dat de wind een storende factor is.”

Bugatti Veyron Gran Sport Vitesse 1

De Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse is leverbaar sinds het voorjaar van 2012. Hij beschikt over een 8,0-liter W16-motor met een vermogen van 1.200Pk een koppel van maar liefst 1.500Nm. Hij beschikt onder meer over een raceonderstel, permanente vierwielaandrijving en een carbon monocoque. Bij open rijden zorgt een speciale dakspoiler ervoor dat in het interieur geen hinderlijke turbulenties ontstaan.

Bugatti Veyron Gran Sport Vitesse 6

Respect Copyright!
%d bloggers like this: