Buick Envision: hallo nieuwe Opel Antara

Bij Opel gaat het laatste tijd gelukkig weer steeds beter. Zo is de nieuwe Insignia één van de auto’s die op deze site het meeste door jullie bekeken wordt en ook dankzij het enorme succes van Mini-SUV Mokka lijkt er weer wat licht aan het eind van de tunnel te gloren.

Buick Envision SUV Opel Antara 2015 bruin 09

Dat succes wil Opel natuurlijk uitbouwen en aangezien SUV’s verreweg het beste zullen verkopen in de nabije toekomst is een nieuwe SUV in de klasse boven de Mokka dus dringend nodig.

Oftewel, het wordt dus dringend tijd voor een gloednieuwe Antara. En laat zustermerk Buick nu tijdens de autoshow in China de Envision introduceren; een auto die met een nieuwe grille en een ander stuur zo in Europa als opvolger van de gruwelijk slechte huidige generatie Antara op de markt gezet kan worden. Reken er dus maar vast op dat dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

De Envision is 1,84 meter breed, 1,69 meter hoog en 4,66 meter lang. Daarmee is deze SUV exact 38 centimeter langer dan de Mokka en zes centimeter dan de huidige Antara. Ten opzichte van dat model neemt de wielbasis met 5 centimeter toe tot 2,75 meter en samen met de over 18 centimeter te verschuiven achterbank is meer beenruimte voor de achterpassagiers gegarandeerd.

Buick Envision SUV Opel Antara 2015 bruin 05

De Envision wordt leverbaar met naar keuze voorwiel- of vierwielaandrijving. Het model kan desgewenst voorzien worden van Opel’s Flexride-onderstel dat al op de Insignia te verkrijgen is en in de Buick de keuze biedt uit een normale, tour, sport of off-road stand.

In China zal de Envision onder de kap geleverd worden met een 200 of 260Pk sterke 2,0-liter die, gekoppeld aan een nieuwe zestraps automaat, 280 of 353Nm koppel levert.

In Europa zal Opel voor de Antara een tandje terugschakelen, zo is het zeer aannemelijk dat hier de gloednieuwe 1,6-liter turbo benzine met 170 of 200Pk geleverd zal worden. Op dieselgebied zal de vernieuwde 2,0-liter CDTi met 120, 140 of 163Pk waarschijnlijk in het gamma te vinden zijn.

We verwachten de Envision voorzien van een logo met bliksem en Antara op de achterklep volgend jaar op de AutoSalon van Genève, die traditiegetrouw begin Maart van start gaat.

Buick Envision SUV Opel Antara 2015 bruin 08

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: