Bulletproof: vernieuwde Audi A8 L Security beschermt beter dan ooit

Audi heeft de normale A8 recent al van een facelift voorzien en dus was het slechts een kwestie van tijd voordat ook de extra beveiligde versie, die schuil gaat onder de naam A8 L Security, dezelfde behandeling kreeg.

Vandaag kondigt Audi dan dus ook de auto aan die je moet hebben als je diplomaat of directeur bent of anders gewoon als je foute vrienden hebt. In de Security uitvoering is de A8 alleen leverbaar in de lange versie waarbij er keuze is uit een tweetal motoren voor deze 5 meter 27 lange limousine.

Audi A8 L W12 Quattro Security VR7 2014 zwart 01

Minst sterk is de V8 versie die voorzien is van de 4,0-liter TFSI die er 435Pk en 600Nm koppel uitperst. Daarmee is een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 7,5 seconden mogelijk en dat is niet slecht voor een auto die (geschat) ergens tussen de 3,5 en 4,5 ton weegt. Moet het wat sneller dan is er nog de 6,3-liter W12 met 500Pk. Daarmee is diezelfde oefening in 7,1 seconden afgerond.

Het model wordt gebouwd in een speciaal beveiligde fabriekshal en het kost de werknemers in die hal 450 uur om een exemplaar te assembleren, maar dan heb je wel het maximale bepantseringsniveau. Volgens Audi is de nieuwe A8 Security zelfs beter bestand tegen explosieven dan z’n voorganger.

De Audi A8 L Security kan per direct besteld worden, waarna hij in het derde kwartaal van dit jaar bij de verschillende ambassades of hoofdkantoren kan staan.

Audi A8 L W12 Quattro Security VR7 2014 zwart 02

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: