Cadillac ELR Hybrid Coupe

Cadillac heeft vandaag de ELR Coupe onthult op de North American International Auto Show in Detroit. De luxueuze coupé is gebaseerd op de Opel Ampera en het eerste Cadillac-model dat voorzien is van Extended Range Electric Vehicle-technologie. Deze toonaangevende Extended Range Electric Vehicle (EREV) technologie zorgt voor een totale actieradius van meer dan 480 km, waarbij puur elektrisch rijden wordt gecombineerd met een zuinige generator die het rijbereik vergroot.

De ELR vormt de verwezenlijking van de Converj Concept uit 2009, waarop hij gebaseerd is. Uiterlijk heeft de auto een voor het merk nieuwe, progressieve styling gekregen terwijl het interieur zich onderscheidt door een nieuw designthema dat ook in toekomstige Cadillacs zal terugkeren.

Het ontwerp van de Cadillac ELR wordt versterkt door een “betrokken rijervaring”, dankzij het EREV aandrijfsysteem dat is gekalibreerd voor compromisloze prestaties. Met 400Nm aan koppel – ongeveer 12 procent meer dan de 3.6-Liter V6 in de SRX – verlopen acceleraties in de stad en op de snelweg, onder andere bij het invoegen en inhalen, met meer dan voldoende vermogen voorhanden. De ELR wordt aangedreven door GM EREV-technologie, die puur elektrisch rijden koppelt met een zuinige, 1.4-Liter benzine generator als range extender die een gezamenlijk vermogen van 154kW (207Pk) levert. Een stuk meer dan de Ampera, die komt uit op 150Pk.

De Cadillac ELR zal worden gebouwd in General Motors’ Detroit-Hamtramck Assembly Plant, ‘s werelds enige autoproductiefabriek waar extended-range auto’s in massaproductie worden gebouwd voor 21 landen wereldwijd.