De eerste driedeurs Seat Leon is een feit: zie hier de Leon SC

Seat bespaart 2 deuren en 3,5 centimeter. Voor het eerst in de geschiedenis van het Leon gamma zal nog dit jaar de eerste drie-deurs variant bij de dealers staan.

Net zoals bij de Ibiza noemt Seat de drie-deurs versie van de Leon voortaan SC, wat dan weer de afkorting is van Sports Coupé. Daarmee moet het sportieve karakter van deze Leon variant benadrukt worden.

Seat-Leon-SC-2013-01

Aangezien de SC nauw verwant is aan de vijf-deurs Leon zijn weinig nieuwtjes te verwachten. Onder de motorkap zijn dus dezelfde krachtbronnen te vinden als bij het vijfdeurs model. Dat betekent 1.2 TSI benzine motoren van 85 tot 105Pk, 1.4 TSI’s met 122 en 140Pk en als voorlopige topper de 1,8-liter TSI met 180Pk.

Dieselen start met de 1,6-liter TDI met 105Pk. Daarna volgen de 2.0 TDI’s met 150 of 184Pk. Schakelen gebeurt standaard middels een handgeschakelde 5- of 6-bak, de zeventraps DSG is een optie.

Seat-Leon-SC-2013-05

Ook een optie zijn de Full-LED koplampen, een unicum in deze klasse. Op de duurdere versies zal het Seat Drive Profile leverbaar worden, een systeem waarmee de bestuurder kan wisselen tussen verschillende karakteristieken voor de stuurbekrachtiging, de gaspedaalreactie en het motorgeluid. In de sport stand komt daar ook nog rode interieurverlichting bij. Op de foto's zie je overigens de FR (rode) en Style (blauwe) versies.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: