De technische highlights, prijzen, AMG en eerste video van de nieuwe Mercedes S-klasse

In het eerste jaar na zijn première twee dagen geleden, zal de modelreeks van de nieuwe Mercedes S-klasse twee hybride versies, een benzinemodel, dieselvariant en versies met lange en kortie wielbasis kennen: S 400 HYBRID, S 500, S 350 BlueTEC en later de S 300 BlueTEC HYBRID.

Alle modellen hebben een tot 20 procent lager brandstofverbruik dan het vorige model, mede dankzij een luchtweerstandscoëfficiënt (Cw =0,24) die significant lager ligt dan die van het vorige model: een nieuwe maatstaf in dit segment. De S 300 BlueTEC HYBRID zit daar zelfs nog onder met een Cw-waarde van 0,23 dankzij aanvullende aerodynamische optimalisatie.

Mercedes S-klasse W222 S350 BlueTec

Vanaf September zouden ook de S63 AMG met korte wielbasis en de S500 4-Matic (korte en lange wielbasis) beschikbaar moeten zijn. Van de S63 AMG volgt volgens onze bronnen ook nog een 4-Matic versie, maar dan alleen met lange wielbasis. De slagroom op het toetje in de vorm van de s600 met twaalf-cilinder volgt pas in Maar 2014 met korte en lange wielbasis, net zoals de S350 BlueTEC 4-Matic. Op termijn (2015) volgt zelfs een S 500 Plug-In HYBRID – dit zal de eerste S-klasse worden met een brandstofverbruik dat lager is dan vier liter per 100 kilometer."

Mercedes streeft met de nieuwe S-klasse naar 'Das Beste oder Nichts' en definieerde een drietal aandachtsgebieden om van dit model de meest geavanceerde auto ooit te maken. Deze gebieden gaan schuil onder de namen ‘Intelligent Drive’, ‘Efficient Technology’ en ‘Essence of Luxury’.

Mercedes S-klasse W222 AMG Rubinschwarz 2013 2014 01

Dat de nieuwe S-klasse vol zit met innovaties zal dan ook niemand verbazen, onderstaand een korte samenvatting van de highlights.

De gehele buitenzijde van de S-klasse, inclusief dak en front, bestaat uit aluminium. Het hoge percentage aluminium werd mogelijk dankzij het gebruik van een uitgebreide hoeveelheid halffabrikaten (gietwerk, extrusie, plaat). De veiligheidskooi is vervaardigd met een uiterst hoog percentage van staal van hoge sterkte.

Mercedes S-klasse W222 AMG pakket 02

Dit lichtgewicht design van verschillende materialen gekoppeld aan uiterst complexe verbindingstechnieken, zo vestigt de nieuwe S-klasse met een torsiestijfheid van 40,5 kN/graad (vorige S-Klasse: 27,5 kN/graad) een nieuw record in zijn segment.

De nieuwe S-klasse is het eerste voertuig ter wereld waarvan het in- en exterieur géén enkele gloeilamp meer bevat. Bijna 500 LED’s verlichten de weg, het voertuig, het interieur en de kofferruimte. Afhankelijk van de uitrusting van de auto hebben de koplampen elk 56 LED's, de achterlichten elk 35 LED’s (plus 4 voor de mistlamp achter) en het interieur inclusief sfeerverlichting rond de 300 LED's.

De functionele intensiteitsregeling is daarbij een andere primeur: uit begrip voor het achteropkomend verkeer wordt de intensiteit van de remlichten ’s avonds of wachtend bij verkeerslichten bijvoorbeeld gereduceerd.

Mercedes S-klasse W222 AMG pakket 01

Verder is de nieuwe S-klasse de eerste auto ter wereld die oneffenheden op de weg vooraf kan detecteren. Wanneer ROAD SURFACE SCAN zo’n oneffenheid via de stereo camera opmerkt, maakt MAGIC BODY CONTROL het onderstel direct klaar voor deze oneffenheid. Deze opties is (voorlopig) alleen voorbehouden aan de achtcilinder modellen. De standaarduitrusting van de nieuwe S-Klasse omvat verder het continu werkende adaptieve dempingsysteem ADS PLUS, een gemoderniseerde versie van het luchtveringsysteem AIRMATIC en zijwindstabilisatie.

Mercedes S-klasse W222 AMG pakket 03

De nieuwe S-klasse Limousine heeft als eerste ter wereld een actief parfumeringsysteem dat deel uitmaakt van het AIR BALANCE-pakket. Het systeem kan met de hand aan- en uitgezet worden, evenals de bijstelling van de intensiteit. De verstuiving van geparfumeerde lucht individualiseert de geur van het interieur van het voertuig.

Op deze manier wordt de geur van het interieur niet permanent gewijzigd en gaan de parfummoleculen niet in kleding of bekleding zitten. De geur is discreet en mild en werkt zeer snel. De THERMOTRONIC automatische airconditioning achterin heeft twee extra zones ter verbetering van het thermische comfort. De elektrische verwarming van de armsteunen (!!) is compleet nieuw.

Mercedes S-klasse W222 AMG interieur 2013

Voor de eerste keer in de geschiedenis van de S-klasse richtte de focus van de ontwikkeling zich op de versie met lange wielbasis. Anders dan in het verleden werd de versie met korte wielbasis daar nu van afgeleid, tenslotte moet de nieuwe S-klasse nu stiekem ook de Maybach vervangen.

Als een logisch gevolg is achterin een groot aantal nieuwe voorzieningen aangebracht ter verhoging van comfort en veiligheid: passagiers die achter in de S-klasse reizen, zitten hierdoor zonder enige twijfel ook eersteklas.

De inzittenden van de nieuwe S-klasse genieten van de bescheiden toegenomen afmetingen in het interieur: 12 mm extra hoofdruimte voor de chauffeur, 14 mm meer schouderruimte en 10 mm meer ruimte voor de ellebogen voorin. Dankzij 14 mm meer knieruimte achterin wordt het voor achterpassagiers nog comfortabeler. De schouderruimte achterin is met 9 mm gegroeid.

Twee varianten van de zittingen achterin (statische bank of individuele zittingen met 37-graden verstelling) zijn beschikbaar voor de S-klasse met de standaard wielbasis. Voor de versie met lange wielbasis zijn vijf varianten beschikbaar.

De kinematische verstelmogelijkheden zijn gewijzigd bij de uitvoering met comfortstoelen en die met Executive stoelen. Anders dan bij de conventioneel instelbare achterbank wordt de leuning hier separaat versteld, zodat beenruimte en instelling onveranderd blijven. Het zitvlak kan in deze versies afzonderlijk ingesteld worden in een hoek of een horizontale richting.

De maximale hoek van de rugleuning van de Executive stoel (ligstoel) achter de stoel van de voorste passagier is toegenomen van 37 tot 43,5 graden waarmee de grootste verstelling van de rugleuning in het topsegment geboden wordt.

De ligstoel biedt ondersteuning van de kuiten die in lengte en hoek vrij instelbaar is. In combinatie met de voetsteun aan de naar voren kantelbare passagiersstoel en een extra comfortkussen, verschaft dit een ligpositie die een nieuwe maatstaf in de automotive sector vormt op het gebied van slaap- en rustcomfort.

Mercedes-Benz S-Klasse (W 222) 2013

Bij het First Class achtercompartiment (met de middenconsole achterin), wordt de console op de transmissietunnel voorin visueel doorgetrokken naar achter. Deze is uitgerust met innovatieve thermo- bekerhouders die drankjes voor een langere periode warm of koud kunnen houden. Net als in een vliegtuigstoel is de centrale console beschikbaar met twee tafeltjes die met één hand gemakkelijk in- en uitgevouwen kunnen worden.

De ENERGIZING massagefunctie volgens het ‘hot stone’-principe is een wereldprimeur. De stoelspecialisten van Mercedes-Benz hebben een unieke massagefunctie met 14 afzonderlijk geactiveerde luchtkussentjes in de rugleuning gebouwd, evenals een geïntegreerde verwarmingsfunctie. Er is keuze uit zes massageprogramma’s, waarvan er twee gebruik maken van een ondersteunende verwarmingsfunctie. De functie is ook leverbaar voor de zittingen achterin.

Voor het eerst worden zogenaamde omkeerbare ventilatoren gebruikt in het actieve stoelventilatiesysteem. Wanneer de stoelventilatiefunctie start, wordt eerst koele omgevingslucht naar het stoeloppervlak gezogen. Dat brengt de temperatuur van de opgewarmde stoel veel sneller omlaag dan bij de voorgaande systemen. Na vier minuten schakelen de ventilatoren voor wat betreft de stromingsrichting naar de normale functie. Hierdoor wordt de luchtstroom niet als tocht ervaren.

Een compleet nieuwe multimedia generatie met intuïtieve en bijzonder duidelijke bediening dankzij de visualisatie en animatie, viert zijn debuut in de S-klasse. Andere innovaties zijn het multi-user systeem, dat het mogelijk maakt vanuit welke stoel dan ook onafhankelijk van het entertainmentsysteem mediabronnen te bedienen.

Mercedes-Benz S-Klasse (W 222) 2013

Twee hoge resolutie TFT kleurenschermen in 8:3 formaat met een schermdiagonaal van 30.7 cm (12.3”-inch) vormen het nieuwe informatiecentrum in de S-klasse. Het display links heeft dezelfde functies als het instrumentencluster van het vorige model en voorziet de bestuurder van alle relevante informatie. Het scherm aan de rechterkant zorgt voor een handige controle over de infotainment- en comfortfuncties.

Naast de nieuwe schermen zijn de gemetalliseerde schakelaarsoppervlakken en de solide aluminium bedieningsknoppen visuele hoogtepunten van een bijzonder hoge kwaliteit.

De interactieve presentatie is een prominent nieuw onderdeel van de navigatiefunctie. Het nieuwe navitainment omvat een virtueel kompas, de ‘Drive show’ voor passagiersinformatie zoals in een vliegtuig en displays met Google Maps op de headunit voor en achterin. Met de nieuwe Live Traffic Information service wordt verkeersinformatie in real time overgezonden.

Het belangrijkste controle-element is de centraal geplaatste ronde draai-/drukknop voor direct toegang tot de meest gebruikte en belangrijkste functies in de middenconsole en de schakelaars voor de assistentiesystemen.

Mercedes-Benz S-Klasse, S 400 HYBRID (W 222) 2013

Stembediening met LINGUATRONIC via het Speech Dialog System maakt het bijvoorbeeld mogelijk complete adressen in één keer in te spreken (one-shot input). Telefoon- en audiosystemen kunnen ook door stembediening geactiveerd worden. De optie van het lezen van tekstboodschappen (SMS) of e-mails is nieuw.

Het innovatieve Frontbass-systeem maakt deel uit van alle audiosystemen: de basspeakers zijn ondergebracht in het schutbord en gebruiken de ruimte van bijna 40 liter in de dwars- en langsdragers van de carrossierie als resonantiekamer. Conventionele woofers in de portieren zijn hierdoor onnodig. De luidsprekers in de portieren hebben een enigszins hogere positie gekregen. Dat verbetert het geluid en laat ruimte voor extra opbergruimte in de portieren.

Als alternatief voor het standaard geluidssysteem met tien luidsprekers zijn twee audiosystemen van uiterst hoge kwaliteit beschikbaar, die samen met top audiospecialist Burmester ontwikkeld zijn: het Burmester Surround Sound system en het Burmester High-End 3D‑Surround Sound system.

Tien jaar geleden onthulde Mercedes-Benz een nog nooit vertoond veiligheidsconcept in de S-klasse in de hoedanigheid van PRE-SAFE, het anticiperende inzittendenbeschermingssysteem dat sindsdien steeds weer verbeterd is. De nieuwe PRE-SAFE functies kunnen meehelpen frontale botsingen met voetgangers en voertuigen in stadsverkeer te voorkomen, het gevaar van achteropkomend verkeer te beperken en de bescherming door veiligheidsgordels te versterken.

PRE-SAFE REM kan voetgangers herkennen en autonoom de remmen bedienen om een aanrijding te voorkomen bij snelheden tot 50 km/u.

PRE-SAFE PLUS kan een mogelijke aanrijding-van-achter herkennen en het achteropkomend verkeer waarschuwen door de alarmverlichting achter in een hoge frequentie in te schakelen. Als het aanrijdingsgevaar blijft bestaan, kan het systeem ook hard remmen terwijl het voertuig stilstaat, zodat de kans op een whiplash door de klap verkleind wordt. Onmiddellijk en nog voor het moment van de klap worden de anticiperende beschermingsmaatregelen voor inzittenden in het bijzonder de reversibele gordelspanners, geactiveerd.

Met PRE-SAFE Impuls worden bestuurder en voorste passagier in een vroeg stadium van de crash van de richting van de impact weggetrokken door hun gordels, nog voordat de deceleratie van de inzittende als gevolg van de crash zich in gang zet. Dit kan substantieel bijdragen aan minder risico en minder ernstige verwondingen bij een frontale aanrijding.

Mercedes heeft het veiligheidssysteem voor de achterpassagiers opnieuw uitgebreid met de gordelslotbrenger, de gordelbag en de kussenbag. De eerste twee van deze ontwikkelingen maken deel uit van het PRE-SAFE -pakket. Met de verlichte gordelslotbrenger beweegt een elektromotor het gordelslot automatisch naar boven en beneden. Op die manier wordt een wat losser zittende gordel in de buurt van heup of borstkas strak getrokken, zodat passagiers veel beter beschermd zullen worden zowel naar opzij als in de lengterichting.

De gordelbag is een opblaasbare gordelband, die het risico op verwondingen voor achterpassagiers kan verkleinen bij een frontale botsing, door de kracht die op het bovenlichaam uitgeoefend wordt te verzachten. De ligstoel is standaard uitgerust met een kussenbag onder het zitgedeelte. Als de stoel in de ligstand gezet wordt, voorkomt die dat de inzittende onder de gordel doorglijdt (het zogenaamde submarining) bij een ongeval. Dit stelde Mercedes-Benz in staat tot de ontwikkeling van een comfortabele ligstoel, die een hoger niveau van ongevalsveiligheid verschaft dan de conventionele zitplaats met een los bewegende rugleuning en een in langsrichting bewegend zitkussen.

DISTRONIC PLUS met stuurassistent en Stop & Go Pilot assisteert de bestuurder bij het blijven volgen van de rijbaan; het systeem kan ook voertuigen in files deels autonoom volgen.

Voor het eerst kan, dankzij de stereocamera, BAS PLUS met kruispuntassistent overstekend verkeer en voetgangers detecteren en de remkracht die de bestuurder uitoefent vergroten. Als de wegmarkering bestaat uit onderbroken strepen detecteert de actieve spoorassistent of de naastgelegen rijstrook bezet is, speciaal bij tegemoetkomend verkeer verkleint dit het risico dat het voertuig onbedoeld van rijstrook wisselt door de remmen aan één zijde te activeren.

Adaptieve grootlicht assistent plus maakt het verblindingsvrij zijn van grootlicht mogelijk doordat voertuigen in de grootlichtkegel worden herkend en de lichtkegel daarop ter voorkoming van verblinding wordt aangepast.

Nachtzichtassistent plus is verder verbeterd en uitgebreid met een speciale warmtecamera. Nachtzichtassistent plus kan de bestuurder attenderen op mogelijk gevaar van voetgangers of dieren op onverlichte plekken voor het voertuig door op het display van de snelheidsmeter automatisch een kristalhelder beeld ervan te geven en het centrum van het gevaar uit te lichten. Een spotlightfunctie kan bovendien ontdekte voetgangers kortstondig in het licht zetten. Dit attendeert de bestuurder op het meest ernstige gevaar, terwijl de voetganger op of langs de weg tevens gewaarschuwd wordt.

ATTENTION ASSIST kan waarschuwen bij wijkende aandacht of zelfs een indommelende bestuurder bij een nog groter snelheidsbereik ervan op de hoogte stellen, dat hij of zij vermoeid is en de rijtijd sinds de laatste pauze vermelden. De gevoeligheid ervan kan ingesteld worden en, wanneer er een waarschuwing uitgaat, geeft het systeem aan waar zich in de buurt bijvoorbeeld parkeerplaatsen bevinden; dat gebeurt via het COMAND navigatiesysteem.

De Nederlandse prijzen (inclusief BTW en BPM) voor de nieuwe S-Klasse beginnen bij € 94.650,- voor de S 350 BlueTEC met korte wielbasis. Bestellen kan vanaf nu, resten nog de prijzen:

S 350 BlueTEC Diesel Korte wielbasis 94.650,-
S 350 BlueTEC Diesel Lange wielbasis 100.950,-

S 400 HYBRID Benzine Korte wielbasis 95.950,-
S 400 HYBRID Benzine Lange wielbasis 101.950,-
S 500 Benzine Korte wielbasis 123.950,-
S 500 Benzine Lange wielbasis 126.950,-

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: