Deze Lamborghini Miura SV debuteerde 45 jaar geleden in Genève

Veel mooier dan dit wordt autogeschiedenis niet, want laten we eerlijk zijn, de Lamborghini Miura is één van de fraaiste auto’s die ooit ontworpen zijn.

Met een oplage van slechts 764 stuks is dit model dus een icoon op wielen en reden voor Lamborghini om de originele Miura die 45 jaar geleden (1971) op de stand tijdens de AutoSalon van Genève stond compleet te restaureren.

De restauratie is uitgevoerd door Lamborghini’s eigen PoloStorico afdeling die aan de hand van historische documenten en foto’s de in Verde Metallizata uitgevoerde Miura zoveel mogelijk met originele onderdelen in perfecte staat wist te reconstrueren.

Lamborghini Miura S V12 restauratie Geneve 45 jaar 02

Leuk om te weten is dat deze specifieke Miura met chassisnummer 4846 eigenlijk een pre-productie prototype was met de uiterlijke kenmerken van een SV, maar onderhuids eigenlijk nog gedeeltelijk gewoon een Miura S was.

De complete restauratie man ongeveer een jaar in beslag en niet alleen het uiterlijk en de binnenkant werden aangepakt. Ook de V12 werd niet overgeslagen en voor de gelegenheid natuurlijk compleet gereviseerd.

Deze unieke '71 Lamborghini Miura SV is op dit moment te bewonderen tijdens het prestigieuze Amelia Island Concours d'Elegance in Florida, maar het zou mij niet verbazen als ‘ie daarna gewoon een plaatsje vindt in het Lamborghini Museum.

Lamborghini Miura S V12 restauratie Geneve 45 jaar 05 Lamborghini Miura S V12 restauratie Geneve 45 jaar 03 Lamborghini Miura S V12 restauratie Geneve 45 jaar 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: