Dit is de Europese versie van de Hyundai Grand Santa Fe

Tijdens de AutoShow in Los Angeles presenteerde Hyundai al de Amerikaanse variant van de Santa Fe als zevenzitter, nu presenteren ze de Grand Santa Fe, oftewel de Europese versie.

De Grand Santa Fe is 22,5 centimeter langer dan de normale Santa Fe. Ook groeide de wielbasis met 10 centimeter om plaats te maken voor de derde zitrij. Daarnaast is hij 5 centimeter breder en 10 centimeter hoger. De ruimte in de kofferbak groeit zelfs met 73 liter en komt uit op een totaal van 607, bij ingeklapte derde zitrij uiteraard.

Hyundai Grand Santa Fe 2

Verder onderscheidt de Grand Santa Fe zich van zijn kleine broertje door een wat gewijzigd uiterlijk. Zo krijgen de grille, mistlampen, voorbumper en achterkant een iets andere look.

Waar de Grand Santa Fe in de Verenigde Staten nog leverbaar is met een 3,3-liter V6 GDI zal er bij ons maar 1 motorvariant leverbaar worden. Dit wordt de 2,2-liter CRDi-R diesel met 197Pk. Die is overigens altijd voorzien van een automaat en vierwielaandrijving. Volgens Hyundai verbruikt de zevenzits Santa Fe 7,3 liter diesel per 100 kilometer.

Prijzen zijn nog niet bekend, rond Juli staat de 4 meter 92 lange Grande Santa Fe bij de dealers.

Hyundai Grand Santa Fe 3

Respect Copyright!
%d bloggers like this: