Eerste info en bewegende beelden nieuwe Audi Q3 en RS Q3

Ik moet eerlijk bekennen dat de Audi Q3 niet in mijn lijstje met favoriete auto’s staat, maar nu de Duitsers het coupéachtige model van een facelift voorzien hebben begint het model ergens op te lijken.

Het uiterlijk van de vernieuwde Q3 oogt een stuk scherper waarbij dominante horizontale lijnen voor en achter de breedte van de auto benadrukken. De hoekige Singleframe grille is hét herkenbare element aan de voorzijde van deze kleine SUV.

Audi Q3

De nieuw ontworpen koplampen herbergen standaard Xenon plus-technologie en LED-dagrijverlichting. Optionele LED-koplampen zorgen voor extra lichtopbrengst en zijn energiezuinig. Audi levert ze in combinatie met dynamische richtingaanwijzers die van binnen naar buiten toe oplichten en zijn geïntegreerd in de eveneens nieuw ontworpen LED-achterlichtunits.

De drie TFSI en twee TDI diesel viercilindermotoren hebben uiteraard meer vermogen gekregen bij een lager brandstofverbruik. De CO2-emissies zijn met maximaal 17 procent teruggedrongen. De motoren meten 1,4 of 2,0 liter qua inhoud en lopen wat vermogen betreft uiteen van 110kW/150Pk tot 162kW/220Pk.

Audi RS Q3

Ze vertrouwen allen op directe brandstofinspuiting en turbotechnologie en voldoen aan de Euro 6 emissienormen. De besparingen in verbruik en CO2-emissies werden mede mogelijk door toepassing van Audi’s Cylinder on Demand-technologie (COD). Dankzij de efficiency draagt de 1.4 TFSI COD het ‘Audi ultra’ embleem.

Finetuning van het chassis heeft het comfort van de Audi Q3 op een nog hoger niveau gebracht. Audi drive select biedt de bestuurder de mogelijkheid om technologische features, inclusief de optionele actieve dempers, aan te passen aan zijn eigen wensen en voorkeuren. Bergafdaalhulp is als optie beschikbaar.

Audi Q3

Audi levert de vernieuwde Q3 in twee nieuwe uitvoeringen: Design en Sport. Aanvullend bestaat de mogelijkheid voor het S-Line sport-pakket, het S-Line exterieur-pakket, het Audi exclusive design-pakket en het Audi exclusive exterior design-pakket.

In lijn met de Q3 is uiteraard ook de leukste Q3, de RS Q3 vernieuwd. Zijn 2.5-liter vijfcilindermotor levert nu exact 250kW oftewel 340Pk en 450Nm aan koppel.

Het topmodel sprint in 4,8 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en bereikt een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/h. De zeventraps S-Tronic-transmissie schakelt nu nog sneller en vertaalt het vermogen en koppel door naar de quattro-aandrijving via een nieuwe hydraulische meerplatenkoppeling van de 5e generatie.

De eerste exemplaren van de vernieuwde Audi RS Q3 arriveren in het eerste kwartaal van 2015 in Nederland.

Audi RS Q3 Audi Q3

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: