Four of a kind | Lamborghini Aventador GT

In 2008 liet Lamborghini de Estoque concept zien. Een 4-deurs Lamborghini die de legende van de Espada uit de jaren 70 moest doen herbeleven.

Helaas is deze concept nooit in productie gegaan. In eerste instantie omdat er geen geschikt platform beschikbaar was, later werd er meer heil gezien in het produceren van een SUV/Crossover, de Urus. Deze wordt volgens CEO Stephan Winkelmann dan ook productie genomen en daarmee was het sprookje van een nieuwe 4-deurs Lambo uit…

Het is echter geen geheim dat ze in Sant'Agata Bolognese nogal jaloers zijn op het succes van de Panamera. Naar verluid zo jaloers dat er besloten zou zijn om een vierdeurs Aventador zijn opwachting te laten maken op de Autosalon van Genève in Maart volgend jaar.

Dit zou vrij eenvoudig kunnen door de wielbasis van de Aventador te verlengen en zo plaats te maken voor twee extra stoelen. En voilà, de Aventador GT is geboren. De Aventador GT zou verder over suïcide doors a la Rolls Royce beschikken en iets minder scherp gelijnd zijn dan de huidige versie.

Misschien klinkt het opnieuw te mooi om waar te zijn maar uiterlijk in Maart volgend jaar weten we meer…