Gaaaap, Renault geeft Clio een make-over: zoek de verschillen

De Renault Clio staat in z’n huidige vorm alweer een jaar of vier in de showroom en dus wordt het tijd voor een algehele opwaardering.

Die opwaardering is volgens de Fransen vooral cosmetisch van aard, maar ook daar moet een leek drie keer kijken voordat de verschillen zichtbaar zijn. Daar komen we zo even op terug, we kijken eerst even onder de kap.

In het vooronder zijn echter geen vernieuwingen te vinden, behalve dat de 110pk sterke 1.5 dCi en de TCe 120 voortaan ook leverbaar zijn met een handgeschakelde zesbak. Daarmee komt het aantal motor-/transmissiecombinaties overigens uit op 11 stuks.

Renault Clio hatchback estate rood Initiale Paris facelift 2017 14

Het uiterlijk is voorzien van een nieuwe voorbumper, grille en achterbumper om de Clio een wat scherper en strakker uiterlijk te geven. In die voorbumper kunnen ook volledige LED-koplampunits geleverd worden, waarschijnlijk voor een dikke meerprijs. Uiteraard zijn er ook nieuwe kleuren (4 stuks, Rouge Intense, Gris Titanium, Bleu Iron en Blanc Nacré) leverbaar en ook de velgen krijgen een nieuw design mee.

Aan de binnenkant zijn er voortaan hoogwaardigere materialen te vinden en is er keuze uit een drietal verschillende navigatie- en multimediasystemen: Media Nav, Renault R-Link en het R&Go systeem.

De nieuwe Renault Clio is de eerste B-segmentauto van Renault verkrijgbaar met een Bose-audiosysteem, terwijl de aanwezige rijhulpsystemen de nieuwe auto nog veelzijdiger en veiliger maken.

Renault Clio hatchback estate rood Initiale Paris facelift 2017 15

Als aanvulling op de parkeersensoren achter is de nieuwe Clio, afhankelijk van het gekozen uitrustingsniveau, ook leverbaar met parkeersensoren aan de voorzijde en een achteruitrijcamera. Voor de rijker uitgeruste versies levert Renault optioneel Easy Park Assist (een automatisch inparkeersysteem).

Naar verluidt zal de extra luxe Initiale Paris uitvoering direct vanaf de start ook in ons land leverbaar zijn. Die is dan voorzien van onder meer Nappaleer op het stuur en de versnellingspook, specifieke interieurpanelen, het Bose audiosysteem inclusief R-Link navigatie en infotainment en LED koplampen en achterlichten.

Renault opent deze zomer de orderboeken van de nieuwe Clio. De levering start na de zomer. Prijzen maakt de importeur in een later stadium bekend.

Renault Clio hatchback estate rood Initiale Paris facelift 2017 12 Renault Clio hatchback estate rood Initiale Paris facelift 2017 13 Renault Clio hatchback estate rood Initiale Paris facelift 2017 11 Renault Clio hatchback estate rood Initiale Paris facelift 2017 09 Renault Clio hatchback estate rood Initiale Paris facelift 2017 17 Renault Clio hatchback estate rood Initiale Paris facelift 2017 04 Renault Clio hatchback estate rood Initiale Paris facelift 2017 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: