Gelekt: de nieuwe Mercedes C-klasse

De afgelopen dagen schreven we al over het interieur en de technologie van de nieuwe Mercedes C-klasse, maar vandaag is ook het uiterlijk dankzij de Braziliaanse website Diariomotors geen geheim meer.

Mercedes C-klasse W205 zilver gelekt 2014 06

En wat iedereen al verwacht had is natuurlijk waar geworden, de nieuwe C-klasse wordt een mini S-klasse met heel veel designelementen van de CLA. Misschien zou dat wel eens een probleem voor het merk uit Stuttgart kunnen worden want de C-klasse is natuurlijk wel de betere auto van die twee. Kopers zouden dus wel eens voor de sedan in plaats van de 4-deurs coupé kunnen gaan kiezen.

Mercedes C-klasse W205 zilver gelekt 2014 03

De nieuwe C-klasse krijgt de beschikking over een aluminiumhybride carrosserie die voor een gewichtsbesparing van 70 kilogram zorgt. Verder neemt ‘ie bijna alle veiligheidsvoorzieningen van de nieuwe S-klasse over en zal ook een adaptief onderstel op de optielijst staan.

Mercedes C-klasse W205 zilver gelekt 2014 02

Op motorisch gebied wordt de 6,2-liter V8 van de AMG-versie naar verluidt vervangen door een 4,0-liter variant met twee turbo’s. Ook een driecilinder zou vanaf de introductie beschikbaar zijn.

De nieuwe C-klasse debuteert in Januari op de NAIAS in Detroit. In de eerste helft van 2014 komt de auto op de markt en eind November of begin December verwachten we de eerste echte officiële foto’s van Mercedes zelf, inclusief meer informatie.

Mercedes C-klasse W205 zilver gelekt 2014 04

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: