Gesjoemel bij ADAC Gelber Engel autoverkiezing

Afgelopen week werd in Duitsland de 'Gelber Engel' uitgereikt, de belangrijkste autoprijs van Duitsland. De verkiezing die aan deze uitreiking vooraf gaat wordt georganiseerd door de Duitse ANWB, de ADAC.

Dit jaar werd de verkiezing voor de tiende keer gehouden en het zal niemand verbazen dat een Duitse auto, in dit geval de Volkswagen Golf er met de hoogste eer vandoor ging.

Of toch niet? Wat dankzij onderzoek van de Süddeutsche Zeitung en het blad Bild blijkt dat de Golf helemaal niet zo populair was. Bij deze verkiezing kan namelijk iedereen stemmen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bij de Auto van het Jaar verkiezing, en dus valt er wel te sjoemelen met de resultaten.

Dat vond ook perschef en hoofdredacteur van Motorwelt Michael Ramstetter die het geringe aantal uitgebrachte stemmen op de Golf eigenhandig maar even vertienvoudigde om de Golf te laten winnen. Hij heeft inmiddels toegegeven en al zijn functies neergelegd.

Volkswagen e-up eneco wind energie abonnement 2014 12

Opvallend is nu dat Volkswagen ook nog in een tweetal andere categorieën won, namellijk als beste familie-auto (Sharan) en als beste eco-auto (e-Up!). De vraag is nu natuurlijk of dat ook dankzij Ramstetter is, maar daar is verder nog niets over bekend.

Frappant detail is dat Volkswagen hun allerhoogste baas, Martin Winterkorn, naar het evenement in München stuurde om de prijs in ontvangst te nemen. Ook in Wolfsburg zullen ze dus niet blij zijn.

De ADAC heeft aangegeven aan het begin van de middag met een uitgebreide persverklaring te komen en  als voorschot daarop heeft de automobielbond alvast laten weten de verkiezing volgend jaar onder notarieel toezicht te laten plaatsvinden.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: