Heb jij al een Audi Cube ontvangen? Nee? Jammer, dan behoor je niet tot de happy-few

Eigenlijk vind ik het onzin om een artikel te verspillen aan reclame, maar voor goede reclame maak ik graag een uitzondering. Zo ook in het geval van Audi dat met de Cube het merkmotto ‘Voorsprong door Techniek’ ook doortrekt naar het benaderen van potentiële klanten. De Cube is namelijk de eerste Direct Mail ooit die gebruik maakt van GPS-technologie. Door op de startknop van de Cube te drukken, begint het aftellen voor een proefrit in de vaandeldrager van het Audi-gamma: de A8 limousine.

De Cube van Audi wordt bij een zeer select aantal personen in Nederland afgeleverd, precies, de happy-few dus. Heb je 'm nog niet ontvangen dan weet je nu zeker dat je daar niet bij hoort. Had je 'm wel ontvangen en de zwarte box geopend dan had je daar een aluminium startknop gevonden zoals die ook in de diverse Audi-modellen te vinden is, waaronder de Audi A8 dus. Door op de startknop te drukken, start een ‘countdown’ van 90 minuten. Deze wordt zichtbaar gemaakt op het LED-display dat in de Cube is geïntegreerd.

Audi A8 TDI quattro

De Cube van Audi maakt gebruik van GPS-technologie. Door het GPS-signaal dat de Cube uitzendt, is het adres waar hij zich bevindt te traceren. Op het moment dat de countdown wordt gestart, vertrekt een Audi A8 naar dat adres. Als het aftellen is afgelopen, verschijnt de aanduiding A8 op het display. Op hetzelfde moment staat ook de Audi A8 voor de deur. De ontvanger van de Cube mag vervolgens instappen voor een proefrit van 24 uur.

De Audi Cube beleeft zijn wereldpremière in Nederland. Later wordt de exclusieve Direct Mail met GPS-technologie ook gebruikt in andere Europese en Aziatische landen. Via deze link is precies te zien hoe de intrigerende Audi Cube werkt. Meer over de nieuwe A8 vind je overigens hier.

Audi A8 L W12 6.3 FSI quattro

Leave a reply