Hyundai geeft volgend jaar goed gas

Hyundai begint het komende nieuwe jaar sportief. Met de nieuwe i20 Coupé wil het merk, in tegenstelling tot de vijfdeurs i20, een duidelijk sportiever model op de markt brengen.

De schuin aflopende daklijn is herkenbaar anders dan bij het 5-deursmodel het geval is, waardoor de i20 als coupé een nog dynamischer profiel heeft. Aan de voorzijde springt de karakteristieke hexagonale grille in het oog. Deze zeshoekige grille is omgekeerd geplaatst in een nieuwe bumper, terwijl brede wielkasten en een nieuw getekende bumperunit de achterzijde domineren.

Een waar snoepje moet echter de compleet nieuwe (hierboven afgebeelde) i30 Turbo worden die speciaal op de Nordschleife werd ontwikkeld en voorzien is van een 186Pk sterke 1,6-liter turbomotor.

Met een koppel van 265Nm is dit kleine Hyundaitje in staat om in 8,0 seconden naar de 100 km/h te sprinten en desgewenst door te gaan tot aan een topsnelheid van 219 km/h.

Een sportonderstel, aangepaste remmen, dubbele uitlaatpijpen en 18”-inch velgen doen vervolgens de rest. De i30  Turbo wordt overigens niet alleen leverbaar als 3-deurs, maar naar verluidt volgt ook een 5-deurs versie.

Hyundai i20 Coupe World Rally Car zilver grijs 2015  06 Hyundai i20 Coupe World Rally Car zilver grijs 2015  01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: