ICE | Wimmer Porsche GT2 RS

Hadden we een paar dagen geleden een getunede 911 GT3, vandaag hebben we een zwaar door de firma’s Wimmer RennSport Technik, Cam Shaft en Bruxsafol onder handen genomen Porsche 997 GT2 RS.

Wimmer RST is hierbij verantwoordelijk voor het interessantste gedeelte, de motor. Waar de standaard GT2 RS het met iets meer dan 600Pk moet doen hebben de engineers van Wimmer besloten om daar niet een klein schepje, maar meteen een hele vrachtwagen vol van aan te laten rukken. Zo komt deze Duitse ICE uit op een totaal van 1.020Pk bij een koppel van 1.108Nm.

Vind je dat al mind blowing dan moet je de volgende regels maar overslaan. De Wimmer GT2 RS doet de sprint naar de honderd in minder dan 3,4 seconden, 200km/h is na 8,7 seconden bereikt en de 300 km/h tik je na slechts vijftien en een halve seconde (!!) aan. Om dat even in perspectief te plaatsen: met een beetje geluk rijdt de auto van je vriendin/vrouw dan net 120km/h.

De topsnelheid komt na alle aanpassingen zoals twee turboladers, allerlei raceonderdelen en een drievoudig verstelbaar KW onderstel uit op bijna 390 km/h.