Infiniti Q50 gelanceerd

Zojuist is de Infiniti Q50, opvolger van de G37, officieel onthuld op de beursvloer in Detroit.

Evolutie

Designtechnisch borduurt de Inifinti Q50 voort op zijn voorganger, de G37. De Europese doelgroep zal vooral de ‘minder Oosterse’ neus in de smaak vallen. Wij zien zowaar trekjes van Maserati (Quattroporte) terug in de Infiniti, en tevens doet het front ons enigszins denken aan de (vorige generatie) Lexus IS. Aan de grille is de Q50 onmiddellijk te herkennen als Infiniti en ook de gehele achterzijde spreekt boekdelen. LED-techniek schittert zoals het een luxe zakensedan betaamd aan zowel de voor- als achterzijde, met achteraan daaronder twee vuistdikke eindpijpen, een sportief detail dat elke Infiniti typeert.

Luxe en gemak

Binnenin is de Q50 evengoed een echte Infiniti waarbij luxe, comfort en gemak volledig in dienst staat van de inzittenden. Standaard zit men op lederen, elektrische 8-voudig te verstellen (voor)stoelen en ook het dashboard is deels met leder omzoomd. Het nieuwe Infiniti Intouch-communicatiesysteem heeft een groot dual touchscreen display en biedt online communicatie maar ook navigatie en diverse multimediafuncties zoals externe connectiviteit voor iPods en smartphones via Bluetooth alsook USB.

Zescilinders

Geïnteresseerden in een Infiniti Q50, maar met een kleinere portemonnee, hoeven straks niet bij de Infiniti-dealer naar binnen te lopen want het model komt er enkel met krachtige motoren. En die zullen de (vanaf) prijzen ongetwijfeld opstuwen. Keuze één is een atmosferische 3.7-Liter V6, een blok waarmee de G37 het ook al deed. Het vermogen is iets gestegen, naar 328Pk en 364Nm om precies te zijn. Een 7-traps automaat met dubbele koppeling is standaard, en dat geldt ook voor de Q50 met Direct Response Hybrid System. Bij de hybride-Q50 doet een 302Pk sterke 3.5-Liter V6 dienst als hoofdmotor en genereert de elektrische hulpmotor nog eens 67Pk en 270Nm. Het gezamenlijke vermogen bedraagt 360Pk volgens Infiniti.

In de zomer staat de nieuwe Q50 bij de dealer, prijzen zijn momenteel nog niet bekend.