Kia Niro is ongekend succes, 46% kopers is zelfs particulier

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa scoort de nieuwe Kia Niro hoge verkoopcijfers. Sinds de introductie medio dit jaar heeft het merk in Europa al 23.000 orders genoteerd voor de crossover hybride.

Vanaf de verkoopstart in juli tot en met eind oktober zijn al 5.815 Kia’s Niro afgeleverd aan klanten. Voor het einde van 2016 worden nog eens ruim 15.000 exemplaren uitgeleverd. In Nederland is inmiddels ook een mijlpaal bereikt: de 1000e Kia Niro werd geregistreerd.

De Kia Niro is de eerste crossover hybride in het C-segment. Een unieke auto die praktische eigenschappen en het design van een crossover koppelt aan de hoge efficiency van een hybride. De parallelle hybride aandrijving omvat een 1,6-liter GDI benzinemotor met directe brandstofinjectie, een lithium-ion polymeer batterijpakket en een 32 kW sterke elektromotor.

Via een 6-traps DCT automaat met dubbele koppeling worden de voorwielen aangedreven. De Niro heeft een zeer laag brandstofverbruik (3,8 l/100km – gecombineerd volgens New European Driving Cycle) en een uitstoot van slechts 88 g/km. In onze test kwamen we op een verbruik van rond de 6,2 liter, maar dat mag de pret niet drukken.

Verdeling zakelijk en particulier

Van de afgeleverde Kia’s Niro is 46 procent gekocht door particulieren en 54 procent door zakelijke kopers. Tot op heden lag bij het overige modelgamma de verdeling tussen particulieren en zakelijke klanten juist omgekeerd; 57% van de kopers is particulier en 43% zakelijk.

Daarmee is de Niro een zeer belangrijk model voor Kia, juist omdat het merk wil uitbreiden in de zakelijke markt. De concurrerende, lage gebruikskosten, de gunstige verbruikscijfers en het attractieve crossover-design trekken zakelijke kopers, die voor het eerst kennismaken met het merk Kia.

kia-niro-crossover-hybride-blauw-2017-01

Veiligheid en connectiviteit

Belangrijke features die kopers aanspreken zijn de DRIVE WiSE Advanced Driver Assistance Systems, zoals de intelligente remassistent Autonomous Emergency Braking met voetgangersdetectie. Kopers kunnen verder kiezen voor een reeks connectiviteitsfeatures, zoals Android Auto en Apple CarPlay en het Kia Connected Services telematicasysteem.

Verder is het een smartphonevriendelijke auto: een draadloze telefoonoplader is leverbaar. Voor liefhebbers van goed geluid is er een JBL Premium audiosysteem met acht luidsprekers beschikbaar. De Niro kan bovendien tot 1.300 kg aanhangwagengewicht trekken, een opvallende eigenschap voor een crossover hybride in het C-SUV segment.

De DCT 6-traps automaat met dubbele koppeling zorgt voor een directe reactie op de input van het gaspedaal, veel directer dan bij hybrides met een CVT automaat. Dit draagt bij aan een verhoging van het rijplezier.

Kia levert de Niro, net als alle andere Kia’s, met een garantie van 7 jaar, 150.000 km. Uniek, omdat geen enkele andere autoproducent dat in Europa aanbiedt. Bij de marktintroductie van de Niro was de crossover alleen als Eco-versie beschikbaar.

Dat model is nu vervangen door een versie met grotere remschijven en een grotere koelventilator, waardoor de Niro nu een trekgewicht van maximaal 1.300 kg heeft. De Eco-versie mag niets trekken en zal dan ook niet meer in ons land worden verkocht.

Hoe de Niro rijdt en waarom het model zo'n succes is lees je in onze rijimpressie (klik hier).

kia-niro-crossover-hybride-blauw-2017-05 kia-niro-crossover-hybride-blauw-2017-04

 

Leave a reply