KITT wordt realiteit met BMW i Remote App voor Samsung Galaxy Gear

Dankzij de enorm snelle opmars van de Smartphone zijn mobiel internet, Apps en digitale (streaming) services al lang onderdeel van ons dagelijks leven.

Het zal niemand verbazen dat verschillende fabrikanten die trend nu voort willen zetten en zogenaamde wearables gaan introduceren waaronder Smartwatches. Dit zijn horloges die in verbinding met een Smartphone staan en voorzien zijn van een display waarop informatie van die telefoon weergegeven kan worden.

BMW i3 i remote app Samsung Galaxy Gear 06

BMW presenteert nu tijdens de CES in Las Vegas de BMW i Remote App, speciaal voor de Samsung Galaxy Gear. Daarmee lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat je als bestuurder net zoals Michael Knight “KITT i need you” tegen je auto kunt roepen.

Voorlopig beperkt de App zich tot de i3 en aan het weergeven van informatie over dat model. Zo kan de status van de accu op het horloge bekeken worden, net zoals informatie over de ramen of het zonnedak (open/dicht). Ook kan een bestemming naar het navigatiesysteem gezonden worden en kan de verwarming bediend worden. En dat alles desgewenst dus via stemcommando’s.

Nog even wachten totdat BMW een echte autonome auto ontwikkeld heeft en je eigen KITT is realiteit!

BMW i3 i remote app Samsung Galaxy Gear 05

BMW i3 i remote app Samsung Galaxy Gear 03

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: