Komt de Alfa Romeo 4C nu wel of niet meneer Marchionne?

Eigenlijk tot verbazing van velen stond de productie versie van de Alfa Romeo 4C niet op de afgelopen AutoShow in Detroit.

Naar de reden hiervan gevraagd geeft Alfa bij monde van Fiat-baas Sergio Marchionne aan dat de auto nog steeds niet het productiestadium bereikt heeft. Oorzaak zou de motor zijn die volgens Marchionne nog niet over de “wauw-factor” beschikt. Dit zou dan over de 1,8-liter turbo gaan die naar verwachting in de 4C ergens tussen de 250 en 300Pk zou moeten leveren.

Volgens Marchionne is de auto dus nog helemaal niet waar ‘ie zou moeten zijn en dus is een introductie ook nog niet aan de orde.

"We krijgen maar één kans om ons te presenteren en dat moeten we meteen goed doen. We veranderen niet van gedachte en doen een marktintroductie zeker geen twee keer. Het moet de eerste keer goed zijn."

Tja, hoe geweldig ik de 4C er ook uit vind zien doet geen afbreuk aan het feit dat ik zo langzamerhand wel een beetje klaar ben met Alfa Romeo en het maar blijven uitstellen van nieuwe modellen.

Met de Mito en Giulietta op de markt proberen te blijven zal niet lang meer lukken ben ik bang. Alfa heeft dringend iets nieuws nodig. Tegen meneer Marchionne zou ik willen zeggen: kijk eens naar Toyota en Subaru, die zijn blijkbaar wel in staat om een fatsoenlijke rijdersauto in de markt te zetten en dat nog succesvol ook. Wees een vent, wijs een datum aan en presenteer die 4C dan ook. Koste wat kost, want dat heeft Alfa nu nodig.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: