LA AutoShow | Jaguar presenteert snelste 4-deurs Jag everrrrrr

Vroeger had Audi alleen de S-modellen. Toen die echter niet voldoende te bieden hadden voor de die-hard petrolheads werden de RS-modellen in het leven geroepen.

Jaguar doet nu hetzelfde. Waar de XFR tot vandaag de snelste sedan binnen het Jaguar-gamma was, maakt deze nu plaats voor de puristen XFR, de XFR-S.

De XFR-S beschikt over dezelfde 5,0-liter V8 als uit de XKR-S en beschikt dus over 550Pk met 680Nm koppel. Daarmee wordt dit in French Racing Blue gespoten exemplaar in één klap de snelste Jaguar-sedan ooit. De topsnelheid ligt (gelimiteerd) op 300 km/h en de acceleratie van 0 naar 100 km/h vergt 4,6 seconden.

De XFR-S krijgt verder een nieuw uitlaatsysteem, dikkere voorbumper, nieuwe zijskirts, aangepaste diffuser, nieuwe velgen en een iets grotere bandenmaat dan z’n kleine broertje: 265/35R20 voor en 295/30R20 achter, uiteraard op Pirelli-banden.

Volgens Jaguar is de XFR-S een auto voor puristen; zo werd het onderstel verder verfijnd op het hogesnelheidscircuit in Nardo en uiteraard op de Nürburgring Nordschleife.

Belangrijkste onderhuidse nieuws is een versterkte acht-traps automaat die zich aanpast aan de rijstijl van de bestuurder. Deze bak meet continue niet alleen de acceleratie-, rem- en g-krachten, maar ook de stand van het gaspedaal en stuuruitslag. Ook bochten worden herkend en in de meting meegenomen. In het kort geldt: hoe agressiever je rijdt, des te sneller en hoger in de toeren er geschakeld wordt.

De XFR-S is te bestellen in de kleuren, Ultimate Black, Stratus Gray, Polaris White, Italian Racing Red. Wanneer deze Jag naar Nederland komt is nog niet bekend, net zo min als de prijs.