Lamborghini Veneno is sneller en zeldzamer dan de Space Shuttle

Om de vijftigste verjaardag van Lamborghini te vieren heeft het merk werkelijk alles uit de kast getrokken en presenteert als slagroom op de taart de meest agressieve straatlegale Lamborghini ooit, de Veneno.

Lamborghini Veneno 4

De Veneno is vernoemd naar één van de meest agressieve vechtstieren die er zijn en beschikt over een 6,5-liter V12 met 750Pk. Een zeventraps ISR-transmissie met vijf 'rijstanden' stuurt het vermogen naar alle vier de wielen. Hiermee accelereert de Veneno bijna sneller dan de Space Shuttle naar de 100 km/h, namelijk in slechts 2,8 seconden. De topsnelheid ligt op 355 km/h.

De carrosserie van deze bijna buitenaards aandoende Lamborghini is volledig opgetrokken uit carbon, waarbij gebruik werd gemaakt van exclusief Lamborghini-materiaal zoals CarbonSkin en Forged Composite. Mede dankzij deze materialen weegt de 1.450 kilogram zware Veneno nog eens 125 kilogram minder dan de Aventador en komt daarbij op een gewichts-/pk verhouding van 1,93 kilogram per paardekracht.

Lamborghini Veneno 2

Verder zien we een achterkant die doet denken aan die van Le-Mans raceauto’s. Volgens Lamborghini is dat géén toeval, deze achterkant zou zorgen voor extra downforce en balans bij het remmen en bochtengedrag. De auto is verder voorzien van 20”-inch lichtmetalen velgen aan de voorkant en 21”-inch aan de achterkant. Het turbine-achtige ontwerp zorgt daarbij voor extra koeling van de, uiteraard ook, keramische remschijven.

Lamborghini Veneno 3

Mocht je nu enthousiast worden en net de loterij gewonnen hebben dan moeten we je helaas teleurstellen. De Veneno is met slechts vier geproduceerde exemplaren ook zeldzamer dan de Space Shuttle.

Van die 4 exemplaren gaan er overigens maar drie in de verkoop en die zijn voor het lieve sommetje van 3,6 miljoen euro alweer verkocht. Nummer vier kun je waarschijnlijk ooit terug vinden in het Lamborghini museum, alhoewel Lamborghini heeft aangegeven dat de toekomst van dit model, met nummer 0, nog niet besloten is.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: