Lamborghini werkt samen met Reiter Engineering en stelt de nieuwe Gallardo GT3 FL2 voor

Lamborghini heeft aangekondigd zeker nog in 2013 en 2014 actief te blijven in de GT3 en wel samen met Reiter Engineering.

Samen ontwikkelden ze de nieuwe Gallardo GT3 FL2 die met ingang van het nieuwe GT3-seizoen hoge ogen moet gaan gooien in de strijd met Porsche, Mercedes en McLaren.

Reiter is overigens geen onbekende in de Lamborghini wereld. Ze maakten al een rally Gallardo en waren ook verantwoordelijk voor de Murcielago R-GT. Sinds 2007 zijn ze goed voor 199 overwinningen en 350 podiumplaatsen.

De GT3 FL2 is gebaseerd op de 2013 versie van de Gallardo en is speciaal ontwikkeld voor lange-afstandsraces. Zo werd de motorkoeling aangepast en werden speciale 24-uurs race remmen gemonteerd. Ook werd het brandstofverbruik zo veel mogelijk teruggebracht. Verder beschikt deze race Gallardo over een nieuwe front splitter, een carbon diffuser en werd het gewicht met 25Kg gereduceerd.

Lamborghini vestigt in deze crisis ook nog even subtiel de aandacht op de running costs van deze machine. Die zouden met tussen de 9 en 12 euro per kilometer aan onderdelenkosten tot de laagste in het veld behoren.

De prijs van deze Gallardo bedraagt 320.000 euro, exclusief belastingen uiteraard. Vanaf Maart is ‘ie op de verschillende circuits te zien.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: