Land Rover Range Rover via smartphone bestuurd

Land Rover heeft een prototype ontwikkeld van een Range Rover die bestuurbaar is met een smartphone. De maximale snelheid van de auto is dan 6,4 kilometer per uur. De gebruiker moet zich wel binnen drie meter van de auto bevinden.

De op afstand bestuurbare Range Rover Sport werd ontwikkeld om veilig door gevaarlijk terrein te kunnen manoeuvreren zonder dat de bestuurder zelf in de auto moet zitten.

Het prototype wordt slechts getoond in een YouTube-filmpje van Land Rover op het kanaal van het merk. Het onderzoek naar de afstandsbedieningstechnologie is een stap in de richting van een autonoom rijdende auto.

 

De Multi-Point Turn Range Rover Sport kan ook autonoom 180 graden draaien. Het systeem regelt dan zelf de versnellingen, het sturen, het remmen en de acceleratie. Met het systeem kan de snelheid geregeld worden tot maximaal 4mph of 6,4km/u.

Om de auto te besturen moet de gebruiker binnen 10 voet of 3 meter van de auto blijven, waardoor er niet per ongeluk een auto aan de andere kant van de wereld bestuurd kan worden. Ook kan het systeem handig zijn om te parkeren op krappe parkeerplaatsen.

Land Rover Range Smartphone control App iOS 04 Land Rover Range Smartphone control App iOS 03 Land Rover Range Smartphone control App iOS 05 Land Rover Range Smartphone control App iOS 01

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: