Lange levertijd Mercedes CLA houdt aan

In Juni van dit jaar meldden we je al dat de Mercedes CLA een probleem heeft. Hij is namelijk het slachtoffer geworden van z’n eigen succes, dankzij de aanhoudende enorme vraag.

Toen liet een woordvoerder al weten dat de levertijd van de CLA onder andere afhankelijk was van de gekozen motorisering en optiepakketten, maar met een levertijd van minimaal 5 maanden moest rekening gehouden worden.

Daar is kennelijk niet veel verbetering in gekomen, want voor wie nu een exemplaar bestelt geldt dat de sleutels op z’n vroegst pas in April van volgend jaar in ontvangst genomen kunnen worden. Een mooi succes voor Mercedes dat wel, maar ondertussen is er wel crisisberaad in Stuttgart, want op alle mogelijke manier wordt geprobeerd om de productiecapaciteit van de CLA op te krikken. Tot nu toe zonder succes dus.

Mercedes-Benz CLA 220 CDI, (C117), 2012

Een lange levertijd geldt overigens speciaal voor de CLA in de afgebeelde rode kleur (patagonienrot BRIGHT). Die is niet voor Junivan het volgende jaar leverbaar. Een eerdere uitlevering dan ergens in de tweede helft van volgend jaar lijkt daarmee, tenminste in deze kleurstelling, uitgesloten.

Met de nieuwe C-klasse (die we overigens morgen presenteren) en de GLA in het vooruitzicht heeft het merk overigens opnieuw twee potentiële kandidaten voor een lange levertijd in huis. De lange levertijden gelden overigens niet voor de A- en B-klasse die op het zelfde platform als dat van de CLA staan.

Al deze modellen zorgen wel voor een verjonging van de Mercedesrijder. De gemiddelde leeftijd van de kopers daalde van 65 (!!!) naar 45 jaar.

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: