Mercedes heeft eerste autonome rit in normaal verkeer voltooid

Mercedes-Benz wil binnen zes jaar de eerste zelfrijdende auto op de markt brengen.

Het merk uit Stuttgart denkt nog voor 2020 een grotendeels geautomatiseerd en autonoom rijdend voertuig op de mark te kunnen brengen en illustreert dat met het zonder problemen voltooien van de eerste rit in alledaags verkeer.

IF

Die rit van 100 kilometer van Mannheim naar Pforzheim was er eentje met historische waarde: 125 jaar geleden legde Bertha Benz ook redelijk autonookm namelijk dezelfde weg af. Nu bestaat die weg onder andere uit 155 stoplichten en 18 rotondes, die allen zonder problemen gepasseerd werden.

Dr. Weber, verantwoordelijk voor de technologische ontwikkeling bij Mercedes, geeft aan dat de voor de rit gebruikte nieuwe S-klasse over bijna productierijpe technologieën op het gebied van sensoren die informatie voorzien voor de geavanceerde automatische piloot beschikt.

IF

Wanneer het autonome rijden helemaal ingevoerd wordt liet Weber echter in het midden. Vooralsnog laten de verschillende wetten het nog niet toe omdat Europese wetten voorschrijven dat er te allen tijde nog een bestuurder achter het stuur moet zitten. Laten we dat wat mij betreft vooral zou houden, heeft u dat gehoord Brussel?

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: