Mercedes introduceert 9G-Tronic versnellingsbak

Twee maanden geleden wisten we je al te melden dat Mercedes de nieuwe 9G-Tronic automatische versnellingsbak met negen verzetten waarschijnlijk niet in de nieuwe S-klasse, maar in de nieuwe E-klasse zou laten debuteren.

En laat dat nu precies gebeuren, want de E350 BlueTec (zonder 4-Matic) is nu met deze nieuwe versnellingsbak te bestellen. De S-klasse volgt pas wanneer modeljaar 2015 geproduceerd gaat worden (zomer 2014), de nieuwe C-klasse kan er vanaf volgend jaar optioneel mee worden uitgerust en ook de ML- en CLS-klasse volgen in een later stadium.

E-Klasse, E 250 T-Modell, Avantgarde mit AMG Sportpaket, (S 212)

De 9G-Tronic is uiteraard gebaseerd op de 7G-Tronic, maar nu dus met negen in plaats van zeven verzetten en ook in dit geval is meer minder. Ondanks het toegenomen aantal versnellingen is Mercedes er namelijk in geslaagd het gewicht met één kilogram te verminderen door onder andere het gebruik van aluminium onderdelen.

Mercedes-Benz S 350 BlueTec ( W222) 2012

Alle negen versnellingen worden gerealiseerd met 4 enkele tandwielen en 6 schakelelementen. Drie toerentalsensoren bewaken het geheel en zorgen dat er optimaal geschakeld wordt. Dat schakelen kan overigens tot een koppel van 1.000Nm, waardoor het niet ondenkbaar is dat ook AMG een versie van deze versnellingsbak in enkele modellen zal introduceren.

De prijs van de E350 BlueTec met 9G-Tronic wordt pas tijdens de IAA in September bekend gemaakt.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: