More is never enough: Mercedes presenteert C63 AMG Edition 507

Vond je een C63 AMG Black Series net even teveel van had goede? Dan heeft Mercedes vanaf nu een alternatief voor je: de C63 AMG Edition 507.

Die 507 slaat inderdaad op het aantal PK’s dat deze C63 heeft, namelijk 507. Dat zijn er maar 10 minder dan de Black Series had en dat belooft dus wat. Nog mooier is dat de Edition 507 niet alleen als Coupé maar ook als Sedan en Estate leverbaar is.

Mercedes-Benz C 63 AMG Edition 507

Ten opzichte van de “normale” C63 AMG, die overigens over 457Pk beschikt, werden diverse motorcomponenten van de SLS AMG geleend. Dit zijn onder andere de lichtgewicht krukas en de gesmede zuigers. Deze componenten zijn goed voor een gewichtsbesparing van 3Kg en in combinatie met wat andere tips en trucs dus goed voor 50Pk extra.

Mercedes-Benz C 63 AMG Edition 507

Het totale vermogen komt hiermee uit op 507Pk bij een licht gestegen koppel 610Nm (+10Nm). Standaard beschikt de Edition 507 over het AMG Driver’s Package en dat betekent dat de snelheidsbegrenzer is opgerekt tot een dikke 280 km/h. Over de acceleratie heb je ook niet te klagen, met de Coupé en Sedan zit je in 4,2 seconden op de 100 km/h, de Estate doet het in 4,3 seconden.

Mercedes-Benz C 63 AMG Edition 507

Om dit alles ook tot aan stilstaand in goede banen te leiden beschikt de 507 over een AMG high-performance remsysteem met 360mm grote inwendig geventileerde composiet-schijven vóór en achter. De standaard rood geverfde remklauwen beschikken over zes zuigers voor en vier achter.

Verder is de 507 voorzien van de motorkap van de Black Series, 19”-inch velgen, donker getinte koplampen en nieuwe striping. De buitenspiegels, grille en achterspoiler zijn daarnaast in hoogglans zwart gespoten. De lak op de foto’s is echter een optionele designo lak, namelijk designo magno platinum.

Mercedes-Benz C 63 AMG Edition 507

Mocht de 507 je nog niet sportief genoeg zijn dan raden we je aan het optionele AMG Performance sportonderstel en AMG Sperdifferentieel te bestellen.

De prijzen en verdere specificaties zullen in April bekend gemaakt worden. De levering start in Juni, op de AutoSalon van Genève in Maart is de première.

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: