Nieuwe BMW X5 challenge: Kun je alleen op Night Vision rijden?

In de auto’s van tegenwoordig zijn meer en meer assistentiesystemen te vinden. Zo wordt er al bijna geen nieuwe auto meer zonder parkeerhulp uitgeleverd en ook automatische remsystemen die een aanrijding zien aankomen en automatisch remmen worden steeds meer af fabriek geleverd.

Waar je je bij de parkeerhulp nog kunt afvragen of iemand die niet kan parkeren wel over een rijbewijs mag beschikken, zal iedereen bij het tweede systeem aangeven dat het de veiligheid ten goede zal komen.

BMW X5 F15 2013 2014 bruin 50i 02

Dat is ook het geval bij de verschillende nachtzichtassistenten die inmiddels op de markt zijn. In de nieuwe BMW X5 is uiteraard ook de laatste generatie Night Vision verkrijgbaar die dankzij een vernieuwde warmtebeeldcamera temperatuurverschillen van minder dan een graad kan herkennen.

Daarmee is het mogelijk om in het donker over een afstand die meer dan vier keer de afstand van een normale lichtbundel bedraagt personen en dieren te herkennen en die door middel van de Dynamic Light Spot functie “ aan te stralen”. Daarnaast wordt de bestuurder via een akoestisch signaal voor dreigend gevaar gewaarschuwd.

BMW X5 Night Vision nachtzicht Justin Bell

Het Amerikaanse MotorTrend vond het wel een goed idee om eens te kijken hoe goed het systeem is en gaf coureur Justin Bell de opdracht om in L.A. een ritje van 10 mijl te maken en een oordeel te vellen. Eén kleinigheidje daarbij, de voorruit van de X5 is compleet geblindeerd. Hieronder zie je het resultaat.

Leave a reply