Nieuwe leasetopper: Volkswagen Golf GTD (184Pk/20%)

Al dertig jaar geleden introduceerde Volkswagen de sportief uitgevoerde Golf GTD, de eerst compacte middenklasser met turbodiesel-kracht.

De nieuwe Golf GTD heeft een 2,0-liter TDI-motor met 184Pk en een koppel van 380Nm. Daarmee haalt de krachtigste Golf GTD aller tijden een topsnelheid van 230 km/h.

Volkswagen Golf GTD 1

Het gemiddelde fabrieksverbruik (handgeschakeld) bedraagt slechts 1:23,8 en met een CO2-uitstoot van 109 gr/km is dat goed voor 20% fiscale bijtelling. Daarmee is deze versie natuurlijk een nieuwe leasetopper in wording.

Volkswagen Golf GTD 4

De GTD wordt standaard geleverd met een handgeschakelde zesbak; de zestraps DSG-transmissie is optioneel.

De uitvoering van de Golf GTD sluit aan bij die van de nieuwe GTI: 17"-inch lichtmetalen velgen, een diffuser en een spoiler achter, sideskirts en een verlaagd sportonderstel. Binnen wordt de lijn doorgezet met sportstoelen met ruitbekleding, multifunctioneel sportstuur, RVS-pedalen en GTD-accenten.

Volkswagen Golf GTD 2

De standaarduitrusting omvat onder meer progressive steering, volautomatische airco, ‘Licht en Zicht’-pakket, Pre-Crash vermoeidheidsherkenning en het radiosysteem Composition Color. De standaardkleuren zijn uiteraard Tornado Rood, Zwart en Wit.

De Golf GTD debuteert begin Maart op de autotentoonstelling van Genève. Prijzen worden medio maart bekend gemaakt. Vanaf dat moment is het nieuwe model ook bestelbaar.

Volkswagen Golf GTD 5

Respect Copyright!
%d bloggers like this: