Onderweg met de BMW i3 door de straten van Amsterdam

Terwijl de nieuwe BMW i3 al tot eind 2013 compleet uitverkocht is in Nederland, maakt de internationale pers de eerste meters met BMW’s primeur op elektrogebied.

BMW i3 Amsterdam e-Drive zilver grijs oranje 2014 62

De BMW i3 is met z’n lengte van 3,99 meter een autootje dat typisch voor de stad gemaakt lijkt en gezien z’n actieradius, die in de praktijk op ergens tussen de 100 en 120 kilometer uitkomt, is dat ook het domein waar de i3 zich op z’n gemak voelt.

De aandrijflijn van de i3 bestaat uit een elektromotor die aan de eentrapstransmissie een vermogen van omgerekend 170Pk en 250Nm levert. Genoeg om in net iets meer dan 7 seconden naar de 100 km/h te sprinten. Dat sprinten gaat overigens door tot 150 km/h, de elektronisch begrensde topsnelheid.

BMW i3 Amsterdam e-Drive zilver grijs oranje 2014 63

De body is gemaakt van met koolstofvezel versterkte CFRP-kunststof en is zo stijf dat B-stijlen tussen de voor- en achterportieren overbodig zijn en maakt dat het totaalgewicht op een zeer acceptabel niveau uitkomt.

Daarmee is de i3 verzekerd van goede rijeigenschappen zoals je die bijvoorbeeld in een Prius nooit zal vinden.

BMW i3 Amsterdam e-Drive zilver grijs oranje 2014 28

Rijden in de i3 is een aparte gewaarwording. Naast géén motorgeluid en veel koppel onderin zoals we dat al van andere elektrische auto‘s kennen positioneert BMW die i3 duidelijk als 1-pedaals auto.

In de praktijk betekent dat dat je het pedaal dat op de plek van het gaspedaal in een benzine auto zit, gebruikt als acceleratie- en rempedaal tegelijk. De auto remt zo sterk op de motor af dat je volgens BMW met dat ene pedaal makkelijk uit de voeten komt Het rempedaal is alleen nuttig in geval er een noodstop gemaakt moet worden.

Al met al is BMW's eerste elektrische auto een geslaagde poging om voet aan de grond te krijgen in het segment van dit soort auto's. Met de i8 laat het merk overigens zien dat elektrisch rijden niet saai hoeft te zijn als je maar over de nodige euro's beschikt.

Meer informatie over de i3 vind je hier.

Respect Copyright!
%d bloggers like this: