Opel brengt in 2017 een BMW i3 concurrent op de markt

De afgelopen week meldden diverse Duitse media dat Opel volgend jaar een volledig elektrische auto op de markt gaat brengen.

Uiteraard is nog niets officieel, maar aangezien concerngenoot Chevrolet recent het doek van de volledig elektrische Bolt heeft getrokken lijkt dat wel zeker.

Ook het succes van de BMW i3 is de heren en dames in de directiekamers van Opel natuurlijk niet ontgaan en als je dan alleen maar een CTRL-C, CTRL-V hoeft te doen om de concurrentie met dat model aan te gaan, dan is de keuze zo gemaakt.

Verdere details zijn natuurlijk niet bekend, maar de Bolt beschikt over 204 elektrische Pk's in een hatchback carrosserie. Dat zal wel niet veranderen, tenzij Opel alleen de techniek overneemt en die bijvoorbeeld in de Astra stopt voor een volledig elektrische uitvoering van dat model maar dat is nog niet aan de orde.

Het zal je nu overigens dus ook meteen duidelijk zijn dat de Ampera géén opvolger krijgt. De naam van het nieuwe karretje is naar verluidt ook al bekend, Blitz. Dat wordt dus een Blitzkrieg tussen Opel en BMW in 2017…

Ampera.1

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: