Opel Meriva opnieuw auto met hoogste klanttevredenheid

Volgens het toonaangevende Duitse TÜV Report 2014 – gebaseerd op de inspectie van bijna acht miljoen tweedehands auto’s – is de Opel Meriva de auto met de minste gebreken op de markt. Opnieuw een bewijs dat het merk goed bezig is dus.

Nadat Opel eerder deze week al tijdens de „Plus X Award“ in Duitsland voor de derde keer op rij tot meest innovatieve bedrijf gekroond werd, bewees het prestigieuze klantentevredenheidsrapport van J.D. Power dat klanten uitermate tevreden zijn met hun Meriva.

Ook de 2014-editie van de Duitse VOSS (Vehicle Owner Satisfaction Study) liet de Opel Meriva voor het tweede achtereenvolgende jaar de hoogste score in zijn segment optekenen.

Opel Meriva facelift brons bruin zilver 2014 07

Met een bijzonder hoge tevredenheidsscore van 80,4 procent steekt de prijswinnende MPV met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. “Het VOSS-rapport van J.D. Power is een belangrijke indicator op het vlak van klantentevredenheid. Deze resultaten tonen aan dat Opels krachtige focus op een hoge kwaliteit een heel positief effect heeft op de klantentevredenheid”, zegt Thomas Simon, Vice President Quality bij Opel. “

Opel Meriva facelift zilver 2014

J.D. Power and Associates is een van de bekendste marktonderzoeksbureaus ter wereld. De resultaten van de tevredenheidsenquête zijn gebaseerd op de ervaringen van 18.000 Duitse automobilisten. De deelnemers reden ongeveer twee jaar met hun auto en beantwoordden vragen op het gebied van kwaliteit/betrouwbaarheid, aantrekkelijkheid, dienstverlening en onderhoudskosten.”

Meer over de dit jaar vernieuwde Meriva vind je hier.

Opel Meriva facelift brons bruin zilver 2014 11

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: