Opel presenteert Adam Rocks officieel

De nieuwe Opel Adam Rocks debuteert precies twaalf maanden nadat hij als conceptauto op de Autosalon van Genève werd voorgesteld, opnieuw in Genève maar dan in productieuitvoering. De reacties waren een jaar geleden dermate enthousiast dat Opel vrijwel direct besloot de auto in productie te nemen.

De Adam Rocks zoals die deze zomer op de Europese markt wordt geïntroduceerd, is 3,74 meter lang. Met zijn 15 millimeter ruimere bodemvrijheid is het ’s werelds eerste compacte driedeurs crossover.

Opel Adam Rocks wit geel 2015 EDIT 1.0 Turbo 12

Om de auto extra te personaliseren, ontwikkelden de designers van Opel nieuwe exterieurelementen en exclusieve stoelbekledingen. Behalve de vele innovaties die de veiligheid en het comfort in de ADAM bevorderen, zoals de handsfree Park Assist die de auto automatisch parkeert, is de ADAM ROCKS ook uitgerust met Opels IntelliLink-infotainmentsysteem van nieuwste generatie. Daarmee worden de functies van een Android- en Apple iOS-smartphone naadloos in de auto geïntegreerd.

Opel Adam Rocks wit geel 2015 EDIT 1.0 Turbo 10

De Opel Adam Rocks is bovendien standaard voorzien van een elektrisch te bedienen, stoffen Swing Top-dak, dat desgewenst in slechts vijf seconden tot aan de C-stijlen openschuift. De Swing Top is beschikbaar in drie contrasterende kleuren die uiteraard aansluiten op de diverse dakkleuren van de Rocks, namelijk zwart (Black), donkerbruin (Sweet Mokka) en lichtbruin (Light Oak).

Het systeem van de Swing Top doet volgens Opel overigens géén afbreuk aan de stijfheid van de carrosserie en de functionaliteit van de auto. Zowel de bagageruimte als de achterklep van de ADAM ROCKS zijn identiek aan die van de reguliere ADAM-modellen.

Opel Adam Rocks wit geel 2015 EDIT 1.0 Turbo 03

Uiteraard wordt de Adam Rocks ook leverbaar met de volledig nieuwe 1.0 ECOTEC driecilinder benzinemotor met directe brandstofinjectie en turbotechniek. Opel levert deze bijzonder compacte motor in twee varianten met achtereenvolgens 90 of 115Pk. Beide motoren leveren al vanaf 1.800 toeren per minuut een trekkracht van 166Nm.

Het benzineverbruik voor de 90Pk variant bedraagt mede dankzij Start/Stop techniek 4,3 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot komt daarbij uit op 99 gram per kilometer. Standaard is verder ook een volledig nieuwe, compacte zesversnellingsbak die met een gewicht van slechts 37 kg deze 30 % lichter is dan zijn voorganger. De nieuwe versnellingsbak kenmerkt zich volgens Opel door een hoge schakelprecisie, korte schakelwegen en een lage schakelweerstand.

Opel Adam Rocks wit geel 2015 EDIT 1.0 Turbo 02

De Opel Adam Rocks opent een nieuwe niche in het segment van de driedeurs crossovers. De ingenieurs van Opel brachten verbeteringen aan de schokdempers, de vering en de achterwielophanging, voor extra stabiliteit en een responsieve besturing. De hoge, brede verschijning van de Adam Rocks wordt versterkt door de lichtmetalen 17-inchwielen (18-inch optioneel) en een breed scala aan exterieurkleuren en mogelijkheden om de auto verder te personaliseren.

Opel Adam Rocks wit geel 2015 EDIT 1.0 Turbo 16

Het exterieur van de Adam Rocks valt op door de trapeziumvormige grille met het verchroomde, ‘gevleugelde’ merklogo en de verchroomde omlijsting van de mistlampen en de knipperlichten. De standaard gemonteerde dakspoiler, het verchroomde uitlaatuiteinde en de achterlichten met LED-techniek geven de achterzijde een stevig voorkomen. Het kleurenpalet bestaat uit achttien carrosserie- en zes speciale dakkleuren, waaronder de nieuwe kleur Goldbusters (levendig geel).

Opel Adam Rocks wit geel 2015 EDIT 1.0 Turbo 14

De Rocks is uitgerust met het geavanceerde IntelliLink-systeem van Opel. Dit infotainmentsysteem integreert naadloos met de nieuwste Android- en Apple iOS-smartphones. Het biedt onder meer een USB- en Bluetooth-aansluiting, stembediening, een voorleesfunctie voor sms-berichten, audiostreaming, een 7"-inch touchscreen en zeven luidsprekers. In de Rocks wordt het IntelliLink-systeem tevens uitgebreid met de optionele navigatie-app BringGo.

De Opel Adam Rocks  wordt komende zomer op de Nederlandse markt verwacht. De specificaties en prijzen volgen binnenkort.

Opel Adam Rocks wit geel 2015 EDIT 1.0 Turbo 08

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: