Pioneer introduceert mediareceivers

Pioneer introduceert twee nieuwe digitale mediaontvangers, waarop digitale mediacontent kan worden afgespeeld van iPods/iPhones, bepaalde Android telefoontoestellen en USB-media.

De MVH-350BT en MVH-150UI vormen op het vlak van in-car entertainment de ultieme keuze voor gebruikers van smartphones van wie een digitale muziekcollectie de plaats van hun trouwe cd’s heeft ingenomen.

De MVH-350BT laat de gebruiker dankzij de geïntegreerde Parrot Bluetooth module toe om op een veilige en stressvrije manier te telefoneren aan het stuur. De Parrot Bluetooth technologie biedt niet alleen de mogelijkheid om handenvrij te telefoneren, maar ontvangt ook draadloos muziekbestanden van toestellen die met Bluetooth werken. De telefoongesprekken kunnen via de speakers van het voertuig worden gehoord, terwijl de stem van de gebruiker via de meegeleverde externe microfoon wordt verstuurd, waardoor een optimale gesprekskwaliteit wordt gegarandeerd.

De ruime connectiviteits- en afspeelopties op beide mediaontvangers met één DIN bieden de gebruiker de mogelijkheid om een smartphone, een draagbare mp3-speler of een USB-toestel aan te sluiten. De modellen spelen ook mp3-, WMA- en WAV-muziekbestanden af. Op het frontpaneel is een USB-poort voorzien, waarop USB-toestellen gemakkelijk tijdens het rijden kunnen worden aangesloten. De Aux-ingang biedt compatibiliteit met eender welk type draagbare audioplayer, waardoor de gebruiker snel een audiotoestel kan aansluiten en zo kan genieten van zijn selectie van songs.

Met de Direct Control-functie van iPod en iPhone kan de gebruiker zijn toestel rechtstreeks op de USB-aansluiting op het frontpaneel van de MVH-350BT en de MVH-150UI aansluiten. Handige extra is het feit dat de iPod of de iPhone tijdens de aansluiting wordt opgeladen.

Via de Wired Remote-ingang kan de ontvanger op de afstandsbediening van het stuur van de auto van de eigenaar worden aangesloten, zodat de tuner met behulp van de afstandsbediening op het stuurwiel kan worden bediend. De MVH-150UI is ook uitgerust met een mutefunctie voor de telefoon, die het geluid van de radio uitschakelt wanneer een telefoontoestel actief is.

Beide digitale mediaontvangers zijn uitgerust met een MOSFET 50W x 4-versterkerinstallatie, Advanced Sound Retriever-technologie (ASR) en een 5-band grafische equalizer. De MVH-350BT en de MVH-150UI van Pioneer zullen vanaf oktober 2012 verkrijgbaar zijn, voor respectievelijk € 129,- en € 79,-.