Porsche 918 Spyder vestigt nieuw ronderecord op Nürburgring Nordschleife

Porsche beloofde dat de 918 Spyder nieuwe maatstaven zou zetten op het gebied van rijplezier, efficiency én prestaties en dat lijkt nu al gelukt. Want niemand minder dan Walter Röhrl maakte op de IAA bekend dat "918" een nieuw record op de Nürburgring Nordschleife heeft neergezet.

Porsche 918 Spyder Nordschleife record 06

Voor het eerst dook een productieauto onder de magische zevenminutengrens want de 887Pk sterke 918 Spyder zette op 4 September een tijd neer van 6 minuten en 57 seconden ,57 minuten. Daarmee werd het vier jaar oude record 14 seconden scherper neergezet.

Porsche 918 Spyder Nordschleife record 04

 

Bij de recordpoging kwamen drie toprijders in actie: voormalig rallywereldkampioen Walter Röhrl, Porsche testrijder Timo Gluck en Porsche fabriekscoureur Marc Lieb. Bij elke poging gingen twee 918 Spyder-modellen (beide met het optionele ’Weissach-pakket’ en de speciaal ontwikkelde Michelin-banden) tegelijkertijd de baan op. Er werden regelmatig tijden onder de 7 minuten genoteerd.

De absolute toptijd van 6,57 kwam uiteindelijk op naam van Marc Lieb te staan. Dit komt overeen met een gemiddelde snelheid van 179,5 km/h. Marcus Schurig, hoofdredacteur van het magazine ‘sport auto’ was aanwezig als onafhankelijke getuige.

Porsche 918 Spyder Nordschleife record 01

Porsche 918 Spyder Nordschleife record 05

Porsche 918 Spyder Nordschleife record 03

 

 

Respect Copyright!
%d bloggers like this: