Prijzen nieuwe Audi A5 Coupé bekend, inclusief gelimiteerde Launch Edition

De nieuwe generatie Audi A5 Coupé oogstte bij de presentatie aan de internationale pers eerder al veel lof met zijn design, het compleet nieuw ontwikkelde onderstel en de krachtige motoren. Deze week is de verkoop van start gegaan en introduceert Audi direct een begeerlijke Launch Edition.

Innovatief

Daarnaast maakt de Audi A5 Coupé indruk met zijn innovatieve infotainmentfeatures en geavanceerde rijassistentiesystemen, waaronder het assistentiepakket Tour, het assistentiepakket Parking en Audi active lane assist. De nieuwe coupé is nu te bestellen. Met name zakelijke rijders zullen hun auto nog dit jaar willen rijden om bijvoorbeeld voor de diesel ultra-uitvoeringen nog te profiteren van het huidige 21 procent bijtellingstarief.

Motoren en transmissies

De nieuwe A5 Coupé is in eerste instantie leverbaar met een keuze uit twee bijzonder sterke benzine- en twee even krachtige dieselmotoren, naar keuze in combinatie met een handgeschakelde zesversnellingsbak of de 7-traps S tronic automaat met dubbele koppeling.

De prijslijst van de Audi A5 Coupé start bij respectievelijk € 43.990,- voor de 2.0 TFSI in 140 kW/190 pk uitvoering en dat is tweeduizend euro duurder dan waarvoor de voorgaande generatie van eigenaar wisselde. Die had met een 177pk sterke 1.8 in het vooronder wel wat minder vermogen, maar het is toch wel weer 2 mille.

Voor € 48.910,- staat de 2.0 TDI 140 kw /190 pk versie op de oprit. Wie de lat nog hoger legt kan bijvoorbeeld ook kiezen voor de 2.0 TFSI quattro (54.250,-) en de 3.0 TDI quattro voor 61.210,- euro.

Static photo, Colour: Florett Silver

Audi S5 later dit jaar

Later dit jaar komen nog enkele andere motor- en transmissiecombinaties beschikbaar, waaronder de Audi S5 3.0 TFSI quattro als topmodel, en bijvoorbeeld de 1.4 TFSI met 110 kW/150 pk die je absoluut niet moet bestellen, want te weinig vermogen.

Lancering met Launch Edition

Bij de verkoopstart van de Audi A5 Coupé is er ook een speciale, gelimiteerd beschikbare 2.0 TFSI 140 kW/190 pk S tronic Launch Edition, met een eigen design en rijke uitrusting.

De Launch Edition beschikt onder andere over de complete Sport- en Pro Line S pakketten, 19 inch lichtmetalen velgen, Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus en Audi connect diensten, Audi sound systeem en het lichtpakket.

Met zijn prijs vanaf € 53.990,- profiteren kopers bovendien van een voordeel van bijna 4.000,- euro. De Audi A5 Coupé Launch Edition zal exclusief blijven, want de oplage is gelimiteerd.

Meer informatie over de nieuwe A5 en S5 vind je hier of daar.

Static photo, Colour: Florett Silver Interior Dynamic photo, Colour: Florett Silver

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: