Primeur | En dit is de Mercedes A45 AMG 4-Matic...

Pas volgend jaar Maart tijdens de Autosalon van Genève beleeft de A45 AMG zijn premiere. Vandaag hebben we echter al de eerste foto en informatie. En één ding is zeker, AMG laat er géén gras over groeien. Zo krijgt de A45 AMG de beschikking over 354Pk en 450 Nm koppel uit een tweeliter motor.

Deze motor schijnt overigens een pareltje van een motor te worden. De AMG ingenieurs hebben zo’n beetje alles aan de standaard tweeliter motor vervangen wat maar mogelijk was. Nieuwe nokkenassen, nieuwe cilinderkop, andere parameter aansturing voor de turbo etc. Daarnaast krijgt de A45 een versnellingsbak met dubbele koppeling en zeven versnellingen waarvan de elektronica gelijk is aan die van de bak in de SLS AMG.

Om alle kracht van dit 1.500kg wegende rakkertje goed op de weg te krijgen wordt het bekende 4-Matic vierwielaandrijvingssyteem gemonteerd. De topsnelheid ligt standaard op 250 km/h, met het optionele performance pack is 270 km/h mogelijk. Verwacht in de aanloop naar volgend jaar meer informatie...

Respect Copyright!
%d bloggers like this: