Primeur: Mercedes presenteert Concept GLC Coupé

Mercedes presenteert tijdens Auto China in Shanghai de Concept GLC Coupé (X253), die laat zien hoe een coupé er op basis van de nieuwe GLC-klasse uit zal zien.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé

De Concept GLC Coupé is 4,73 meter lang en 1 meter 60 hoog. De wielbasis bedraagt 2,83 meter en die moeten vooral de passagiers achterin ten goede komen. Het design is uiteraard in lijn met de overige Mercedes-modellen en werkt als een kleine versie van de GLE-Coupé.

Om extra krachtig over te komen beschikt de concept over een Twin Blade grille en een motorkap die voorzien is van powerdomes. Een setje 21”-inch velgen met 285/45 banden en een uitlaatsysteem met vier opvallende eindpijpen maken het geheel compleet. Of dat we dat systeem ook zo op de productieversie gaan zien waag ik echter te betwijfelen.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé

De Concept GLC Coupé laat zien welke plannen Mercedes met de GLC heeft, de opvolger van de GLK. De GLC is naar verluidt zo’n 12 centimeter langer en 5 centimeter breder dan de huidige GLK en zal over 100 liter meer bagageruimte beschikken.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé

Zoals gewend zullen eerst de topversies van de GLC (inclusief een 400Pk sterke AMG-variant) op de markt komen en die zijn uiteraard voorzien van het 4-Matic vierwielaandrijfsysteem, dit keer gecombineerd met een off-roadprogramma dat vijf verschillende standen telt en een speciale luchtvering. Ook de 9G-Tronic automatische versnellingsbak zal van de partij zijn.

De normale GLC-klasse beleeft z’n première al in Juni en staat in September bij de dealer. De GLC-Coupé volgt precies een jaar later.

Mercedes-Benz Concept GLC Coupé Mercedes-Benz Concept GLC Coupé

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: