Renault heeft Nordschleife-record terug

Ongeveer een kleine maand geleden meldden we je al dat Renault voornemens was om het ronderecord voor voorwielaangedreven auto's op de Nordschleife van de Nürburgring van Seat terug te pakken.

Vandaag werd een poging gewaagd en het zal je niet verbazen dat het record weer in Franse handen is en wel dankzij de Mégane R.S. 275 Trophy-R. Na de Mégane R26.R in 2008 en de Mégane R.S. Trophy in 2011 is het nu dus de Trophy-R die met een huiveringwekkende rondetijd van 7:54.36 geschiedenis schrijft.

De Trophy-R is een nieuwe tweezits-uitvoering van de onlangs geïntroduceerde Mégane R.S. 275 Trophy. Deze speciale en gelimiteerde versie combineert het ultra-sportieve DNA van Renault Sport met een gewichtsreductie van nagenoeg honderd kilo.

De Mégane R.S. 275 Trophy-R wordt standaard geleverd met het Cup-chassis inclusief limited-slip differentieel. Het vermogen van de 2,0-liter viercilinder turbomotor is opgekrikt tot 275Pk en het titanium Akrapovic-uitlaatsysteem staat garant voor een bijpassende, diepe roffel.

RENAULT MEGANE III COUPE RENAULT SPORT NBI (D95 RS NBI) - SERIE LIMITEE TROPHY-R

Het exclusieve karakter van de Trophy-R komt ook tot uiting in de speciale Öhlins ‘Road & Track’ instelbare dempers met composiet veren en de Michelin Pilot Sport Cup-banden die specifiek voor deze auto zijn ontwikkeld.

In het interieur van de Trophy-R is de achterbank verwijderd en de twee voorstoelen hebben plaatsgemaakt voor Recaro ‘Pole Position’-kuipstoelen met driepuntsgordels (zespunts is optioneel). De sportstoelen zijn gemaakt van ultralicht polycarbonaat en wegen samen 42 kilo minder dan de standaard zetels. Een vangnet en een extra balk beschermen inzittenden tegen verschuivende bagage.

RENAULT MEGANE III COUPE RENAULT SPORT NBI (D95 RS NBI) - SERIE LIMITEE TROPHY-R

Echte puristen die op het circuit tot het uiterste gaan, zullen waarde hechten aan de 16 kilo lichtere lithium-ion accu en het high-performance remsysteem. De 350/28 diameter remschijven van staal en aluminium zorgen niet alleen voor een lager gewicht, maar ook voor een kortere remweg.

Het exterieur van de Mégane R.S. 275 Trophy-R is uitgevoerd in een nieuw two-tone kleurenschema met Noir Etoilé, waarbij onder meer de Formule 1-achtige voorspoiler en de finishvlag op de portieren zijn uitgevoerd in contrasterend Rouge Vif.

De zwarte of rode 19"-inch ‘Speedline’-wielen maken de uitdagende uitstraling compleet. Binnenin onderscheidt de Trophy-R zich dankzij het met Alcantara beklede stuurwiel en handrem, de lederen pookknop en de rode veiligheidsgordels die mooi passen bij de stiksels van het stuurwiel en de stoelen.

RENAULT MEGANE III COUPE RENAULT SPORT NBI (D95 RS NBI) - SERIE LIMITEE TROPHY-R

Leave a reply

Respect Copyright!
%d bloggers like this: